Rețetă Pere umplute la grătar

Perele umplute la grătar sunt un aperitiv sau fel principal ieșit din comun! Textura lor robustă este perfectă pentru a rezista intensității grătarului, iar pe măsură ce se gătesc, aroma delicioasă este intensificată de note afumate.

Rețetă propusă de USA Pears.

Mod de preparare Pere umplute la grătar

  1. Pune quinoa într-o crăticioară mică și adaugă 300ml de apă și 1/2 linguriță de sare. Adu la fierbere la foc mare. Redu focul pentru a menține un clocot ușor, acoperă și gătește până când apa este absorbită, aproximativ 15 minute. Scoate crăticioara de pe foc și las-o deoparte, acoperită, timp de 5 minute. Scoate capacul și amestecă quinoa cu o furculiță. Stropește cu ulei de măsline și oțet, apoi presară sare și piper după gust. Amestecă quinoa fierbinte pentru a o acoperi uniform, apoi întinde-o pe un platou pentru a se răci la temperatura camerei. După ce s-a răcit, adaugă chorizo, migdalele, ceapa verde și menta. Amestecă ușor pentru a le încorpora. Gustă și ajustează condimentele.
  2. Aprinde grătarul cu gaz sau cu cărbuni sau preîncălzește o tigaie-grill pe aragaz până devine foarte încinsă. Unge grilajul grătarului cu ulei.
  3. Între timp, taie perele în jumătăți. Cu o lingură metalică rotundă (așa cum este cea de înghețată), scoate miezul și puțin din pulpă. Unge perele pe toate părțile cu un strat subțire de ulei de măsline și presară-le cu sare.
  4. Prăjește perele pe partea tăiată până apar urme adânci de grătar, în jur de 3-5 minute. Întoarce perele și umple-le cu amestecul de quinoa, așezând câte o grămăjoară de compoziție în centru. Presară deasupra brânză feta. Închide capacul grătarului și continuă să le gătești până când perele devin fragede, iar brânza feta este ușor rumenită, cam 10-15 minute în funcție și de fermitatea perelor înainte de gătire. Dacă perele par să se gătească prea repede la exterior înainte de a deveni fragede în interior, mută-le într-o zonă mai rece a grătarului și continuă coacerea cu capacul închis până ce sunt complet gătite.
  5. Servește perele calde, pe un pat de rucola, stropite cu puțin ulei de măsline.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!