Rețetă Bruschete cu brânză de capră și mere

Această rețetă de bruschete este departe de a fi una clasică. Combinația de măr și brânză de capră aduce note dulci, acrișoare și pământoase – toate pe aceeași felie de baghetă. Poți asambla aceste bruschete într-o manieră proprie, după preferință, pentru a obține cea mai bună aromă, dar dacă vrei poți amesteca mierea cu oreganoul și brânza de capră pentru a obține o textură mai puțin sfărâmicioasă.

Mod de preparare Bruschete cu brânză de capră și mere

  1. Pornește cuptorul și feliază bagheta în 12 felii, cu grosimea de aproximativ 2 cm (nu tăia felia pe diagonală, ca să te poți bucura de mai multă brânză de capră pe fiecare bruschetă). Pune fiecare felie de pâine pe tava de copt. Unge cu puțin ulei de măsline una dintre părți. Coace pâinea până se rumenește ușor. Verifică frecvent cuptorul pentru a nu se arde.
  2. Taie mărul în 12 felii, taie fiecare felie în jumătate, apoi fiecare jumătate pe lung.
  3. Întinde brânza de capră peste fiecare felie de pâine. Pune deasupra 2 jumătăți de felii de măr și unge cu miere fiecare felie, apoi decorează cu oregano uscat și presară un praf de sare. Servește imediat!

Asociere cu vinuri americane

Un preparat rapid și surprinzător în gust. Vinul perfect pentru brânza de capră este întotdeauna Sauvignon Blanc, care contrabalansează grăsimea cu aciditate și prospețime.

  • Fumé Blanc - 2021 - Sonoma County

    Vinul se deschide cu arome intense de lămâie și ierburi proaspete, iar în fundal există o notă de vanilie, perfectă alături de mere. Gustul său vibrant, cu accente subtile de piersică, se armonizează perfect cu textura cremoasă a brânzei de capră. Aciditatea echilibrată și prospețimea fac din acest vin alegerea ideală pentru a sublinia savoarea combinației delicioase de bruschete.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!