Rețetă Coadă de homar Maine înăbușită în unt

Această rețetă cu homar suculent și fraged este delicioasă și surprinzător de ușor de preparat!

Mod de preparare Coadă de homar Maine înăbușită în unt

  1. Topește untul într-o tigaie, la foc mic. Odată ce s-a topit, adaugă cozile de homar cu carnea în jos și gătește-le la foc mic timp de 10-15 minute. Unge din când în când carcasele cu untul topit.
  2. Întoarce cozile de homar și continuă să ungi cu unt. Cozile sunt gata atunci când carcasa devine roșie, iar carnea este fermă și opacă.
  3. Se poate servi direct din tigaie, împreună cu felii de lămâie, ierburi și pâine prăjită.Sfatul bucătarului: Poți scoate cozile din carcasă. Lasă tigaia la foc mediu și toarnă 250ml de vin, smântână de gătit sau supă pentru a crea un sos consistent. Pune cozile înapoi și servește!

Caută fructele de mare SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful, Mega Image și în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Homarul este o carne care a avut un traseu incredibil de la mâncare pentru prizonieri la mâncare de lux datorită căii ferate americane. Inițial abundent pe coasta de est, a fost ambalat în conserve pentru a fi servit în tren, devenind astfel popular în ținuturi unde nu era disponibil în mod normal. Devenit un simbol al restaurantelor de lux, se potrivește cu vinuri albe complexe, ușor baricate, care să-i pună în evidență textura.

  • Vin Kendall - Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

    Un chardonnay elegant și proaspăt. Arome intense de pere, mere verzi, cu o notă inițială de citrice și un final de vanilie, provenind din maturarea în stejar. Acest vin corpolent se potrivește cu textura cărnii și aduce un plus de savoare, punând frumos în evidență condimentele. O alegere perfectă dacă optezi pentru sosul cu smântână.

  • La Crema Chardonnay - 2017 - Sonoma Coast

    Un alt exemplu de chardonnay elegant, de data aceasta puțin mai acid, perfect pentru pește și crustacee, dar cu note tropicale pe final, din care se evidențiază ananasul și banana. Subtil, cremos,cu arome de vanilie și lemn.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!