Rețetă Mushi (Sushi Mexican)

Acest amestec multicultural e combinația perfectă dintre cele două arome: japoneză și mexicană! Rețetă e una ușoară și versatilă și e perfectă pentru prânzul de la școală, muncă sau chiar la cină, alături de o salată.

Mod de preparare Mushi (Sushi Mexican)

  1. Clătește orezul cu ajutorul unei site. Într-o cratiță mică cu un capac bine fixat amestecă orezul spălat și pune la foc mediu-mare. Lasă să fiarbă. Acoperă cu capac și redu focul la mic.
  2. Gătește orezul aproximativ 20 de minute sau până când acesta se înmoaie și apa e absorbită. Întinde orezul pe o farfurie până se răcește suficient pentru a putea fi manevrat. Combină coriandrul, sucul de lime, sarea și orezul. Lasă deoparte.
  3. Întinde foile de tortillas pe masă, iar cu mâinile puțin umede întinde ¼ din porția de orez deasupra fiecărei foi, lăsând 3 cm în jurul marginii. Adaugă fâșiile de avocado sub forma unei linii, apoi creveții și ardeiul roșu la aproximativ ⅓ distanță de margine. Rulează strâns tortilla pentru a cuprinde toată umplutura, apoi taie-i capetele. Porționează fiecare tortilla în câte 8 rulouri.
  4. Pentru sos, amestecă sosul de maioneză cu smântâna, sucul de lime, pudra de chili, chimionul și sosul iute (opțional).

Caută fructele de mare SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful, Mega Image și în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

O rețetă la confluența culturală dintre Japonia și Mexic vine cu o provocare în ceea ce privește asocierea potrivită cu un vin. Fructele de mare și umplutura de avocado ne îndeamnă să alegem vinuri albe, răcoritoare dar și suficient de expresive pentru a face față sosului.

  • Murphy Goode Sauvignon Blanc Fume

    Un vin care aduce suficientă prospețime și note vegetale care să complimenteze aromele de avocado și spanac, dar suficient de aromat pentru a sublinia și aromele delicate din fructele de mare. Aromele de vanilie și fum ce provin de la învechirea în butoi aduc un plus de distincție.

  • Beringer Chardonnay 0.75L 13.5%

    Mere verzi, pere zemoase, fructe exotice, citrice și o notă de unt în care se topesc toate aceste arome, pare rețeta perfectă care poate să acompanieze această mâncare fusion. Un vin care abundă în arome tropicale, gata să înnobileze fructele de mare.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!