Rețetă Năut murat

Această rețetă delicioasă combină gustul acrișor al murăturilor cu ingrediente savuroase precum ardei jalapeño, coajă de lămâie, usturoi, turmeric și chimion. Combină năutul murat cu salata favorită, legume sau alături de fripturi și preparate de pui.

Mod de preparare Năut murat

  1. Lasă la înmuiat 350g de năut în 1,2l de apă peste noapte. A doua zi scurge bine năutul.
  2. Toarnă într-o cratiță de mărime medie năutul împreună cu 1,2l de apă, foi de dafin și 3 căței de usturoi. Alternativ, poți folosi două conserve de năut și să sari peste acest pas.
  3. Pune într-un alt vas oțetul, turmericul, chimionul, usturoiul, fâșiile de coajă de lămâie și zahărul. Lasă la foc până când se atinge punctul de fierbere și zahărul se dizolvă.
  4. Adaugă năutul gătit și scurs într-un borcan și feliile de ardei jalapeño pe lângă. Atunci când saramura a atins punctul de fierbere și zahărul este dizolvat toarnă amestecul peste năut. Dacă este necesar, mai adaugă oțet și apă pentru a acoperi năutul.
  5. Închide borcanul cu un capac și lasă să se răcească timp de o oră, mai apoi mută în frigider. Se poate servi după 24 de ore și este recomandat să îl consumi în cel mult 2 săptămâni.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!