Rețetă Pilaf din orez sălbatic cu legume

Chiar dacă nu e toamnă, ni s-a făcut poftă de această rețetă aromată. Pilaful din orez sălbatic cultivat în SUA este foarte nutritiv datorită cerealelor fără gluten, reprezentând în același timp o garnitură minunată. Este un adevărat succes nu doar pentru mesele de sărbătoare!

Mod de preparare Pilaf din orez sălbatic cu legume

 1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
 2. Amestecă întreaga compoziție de conopidă, dovleac delicata și dovleac butternut cu uleiul de avocado, sare și piper. Lasă la rumenit aproximativ 15-20 minute, întorcând compoziția la jumătatea intervalului de timp, astfel încât orezul să fie gătit uniform.
 3. Între timp, gătește orezul sălbatic conform instrucțiunilor de pe ambalaj, pe plită sau aragaz, fie cu ajutorul unui aparat pentru gătit orez.
 4. Pregătește merele, năutul și varza kale. Freacă varza cu puțin ulei, astfel încât să se înmoaie. Apoi pregătește vinegreta de dovleac și amestecă toate ingredientele într-un bol mic.
 5. Atunci când orezul e fiert și legumele sunt rumenite, amestecă totul împreună. Acoperă cu semințe de dovleac, parmezan, vinegretă de dovleac și savurează!

Asociere cu vinuri americane

O rețetă vegetariană extrem de sățioasă care are nevoie de un vin alb consistent, cremos, cum ar fi un Chardonnay baricat. Indiferent de bugetul pe care dorim să-l alocăm pentru o astfel de asociere, este important să alegem un vin care să ne facă plăcere.

 • Cycles Gladiator Chardonnay

  Un Chardonnay de California care a fost învechit 14 luni pe drojdii înseamnă un vin plin de arome, fin, cremos. De o culoare galben-pai, are gust de cremă de lămâie, pere și piersici, caise. Complexitatea este dată de aromele de stejar si condimente. Bine echilibrat, cu o aciditate potrivită pentru o mâncare cu arome tomnatice, pe care nu o domină.

 • Vin The Federalist Chardonnay, Mendocino County

  Un vin alb cremos, untos și foarte echilibrat, deși are 14.5% alcool, deci nu este pentru neinițiați. Savuros, cu note de pâine prăjită care pun în evidență dulceața dovleacului, alături de un strop de vanilie. Paleta de arome este completată de miere și atingeri ușoare de pere și măr verde. Mineralitate moderată, aciditate scăzută, deci nu va domina gustul mâncării.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!