

Chiar dacă nu e toamnă, ni s-a făcut poftă de această rețetă aromată. Pilaful din orez sălbatic cultivat în SUA este foarte nutritiv datorită cerealelor fără gluten, reprezentând în același timp o garnitură minunată. Este un adevărat succes nu doar pentru mesele de sărbătoare!
O rețetă vegetariană extrem de sățioasă care are nevoie de un vin alb consistent, cremos, cum ar fi un Chardonnay baricat. Indiferent de bugetul pe care dorim să-l alocăm pentru o astfel de asociere, este important să alegem un vin care să ne facă plăcere.
Un Chardonnay de California care a fost învechit 14 luni pe drojdii înseamnă un vin plin de arome, fin, cremos. De o culoare galben-pai, are gust de cremă de lămâie, pere și piersici, caise. Complexitatea este dată de aromele de stejar si condimente. Bine echilibrat, cu o aciditate potrivită pentru o mâncare cu arome tomnatice, pe care nu o domină.
Un vin alb cremos, untos și foarte echilibrat, deși are 14.5% alcool, deci nu este pentru neinițiați. Savuros, cu note de pâine prăjită care pun în evidență dulceața dovleacului, alături de un strop de vanilie. Paleta de arome este completată de miere și atingeri ușoare de pere și măr verde. Mineralitate moderată, aciditate scăzută, deci nu va domina gustul mâncării.