Rețetă Supă de igname, mazăre boabe și arahide

Supa de igname, mazăre boabe și arahide a Claudiei Mesa este un preparat plin de culoare, cu o textură catifelată, care se potrivește perfect cu arahidele crocante.

Mod de preparare Supă de igname, mazăre boabe și arahide

  1. Preîncălzește cuptorul la 190°C. Într-un castron adaugă mixul de condimente și o lingură de ulei de măsline și amestecă cu ignamele.
  2. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și răsfiră ignamele. Pune tava la cuptor timp de 30 de minute sau până când ignamele sunt fragede și caramelizate.
  3. În timp ce gătești ignamele, toarnă lingura de ulei de măsline rămasă într-o oală de supă. Adaugă morcovul, păstârnacul și ceapa și călește timp de 4 minute. Condimentează cu sare.
  4. Adaugă 700ml de apă, mazărea și adu la fierbere. Redu focul și acoperă. Fierbe la foc mic timp de 45 de minute sau până când mazărea devine fragedă.
  5. Toarnă încă 700ml de apă și amestecă. Vei observa că începe să se formeze o compoziție mai consistentă. Acoperă din nou.
  6. Adaugă și ignamele în oala cu mazăre.Este posibil să fie nevoie de încă 400ml de apă pentru o consistență mai cremoasă. Acoperă și lasă la foc până când mazărea este complet gătită.
  7. Amestecă compoziția folosind un blender vertical. Adaugă și laptele de cocos amestecând continuu.
  8. Împarte în 4 porții și asezonează cu arahide și verdețuri.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!