Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.
Rețetă Supă de igname, mazăre boabe și arahide
Supa de igname, mazăre boabe și arahide a Claudiei Mesa este un preparat plin de culoare, cu o textură catifelată, care se potrivește perfect cu arahidele crocante.
Mod de preparare Supă de igname, mazăre boabe și arahide
- Preîncălzește cuptorul la 190°C. Într-un castron adaugă mixul de condimente și o lingură de ulei de măsline și amestecă cu ignamele.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt și răsfiră ignamele. Pune tava la cuptor timp de 30 de minute sau până când ignamele sunt fragede și caramelizate.
- În timp ce gătești ignamele, toarnă lingura de ulei de măsline rămasă într-o oală de supă. Adaugă morcovul, păstârnacul și ceapa și călește timp de 4 minute. Condimentează cu sare.
- Adaugă 700ml de apă, mazărea și adu la fierbere. Redu focul și acoperă. Fierbe la foc mic timp de 45 de minute sau până când mazărea devine fragedă.
- Toarnă încă 700ml de apă și amestecă. Vei observa că începe să se formeze o compoziție mai consistentă. Acoperă din nou.
- Adaugă și ignamele în oala cu mazăre.Este posibil să fie nevoie de încă 400ml de apă pentru o consistență mai cremoasă. Acoperă și lasă la foc până când mazărea este complet gătită.
- Amestecă compoziția folosind un blender vertical. Adaugă și laptele de cocos amestecând continuu.
- Împarte în 4 porții și asezonează cu arahide și verdețuri.