Rețetă Falafel din pere și nuci

Falafelul clasic capătă o nouă interpretare cu ajutorul perelor dulci, rumenite în cuptor și nucilor consistente.

Mod de preparare Falafel din pere și nuci

  1. Prăjește ceapa tocată în ulei de măsline până când devine aurie. Concomitent, înmoaie lintea în apă timp de 20 de minute.
  2. Mixează lintea, usturoiul, pătrunjelul și nucile cu ajutorul unui robot de bucătărie. Adaugă ceapa prăjită și presară sare, piper, Baharat și scorțișoară.
  3. Taie perele pe lungime, îndepărtează miezul și o parte din fruct pentru a crea o gropiță. Umple perele cu amestecul fiert și pune-le într-o tavă de copt. Acoperă compoziția cu tahini amestecat cu apă și introdu din nou în cuptorul preîncălzit la 200°C.
  4. Coace aproximativ 15 minute. Servește fierbinte.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat la limita dintre desert și aperitiv, care are nevoie de un vin alb cu aciditate bună și arome vanilate, care să completeze gustul perelor coapte. Putem alege diverse Chardonnay-uri de California, în funcție de buget sau un Sauvignon Blanc fume.

  • Rutherford Hill, Napa Valley, Chardonnay 2016

    Un Chardonnay fabulos din Napa, care se deschide cu note de unt, migdale prăjite cremoase și mai ales fructe tropicale. Bine echilibrat, complex, va face o pereche excelentă cu perele coapte, dar și cu sosul de tahini.

  • The Federalist Chardonnay, Mendocino County

    Tot un Chardonnay cremos de California care abundă în arome de fructe (măr, pere), dar și nuci sau fân uscat, alături de pepene galben. Toate aceste arome se vor împleti armonios cu perele coapte, iar aciditatea sa peste medie va face ca asocierea să fie vioaie și plăcută.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!