Sos din drupe
- Timp 360 min
Falafelul clasic capătă o nouă interpretare cu ajutorul perelor dulci, rumenite în cuptor și nucilor consistente.
Un preparat la limita dintre desert și aperitiv, care are nevoie de un vin alb cu aciditate bună și arome vanilate, care să completeze gustul perelor coapte. Putem alege diverse Chardonnay-uri de California, în funcție de buget sau un Sauvignon Blanc fume.
Un Chardonnay fabulos din Napa, care se deschide cu note de unt, migdale prăjite cremoase și mai ales fructe tropicale. Bine echilibrat, complex, va face o pereche excelentă cu perele coapte, dar și cu sosul de tahini.
Tot un Chardonnay cremos de California care abundă în arome de fructe (măr, pere), dar și nuci sau fân uscat, alături de pepene galben. Toate aceste arome se vor împleti armonios cu perele coapte, iar aciditatea sa peste medie va face ca asocierea să fie vioaie și plăcută.