Rețetă Crochete de cartofi și scoici SUA cu orez sălbatic crocant, glazură din bere craft și whiskey

Patru ingrediente americane pentru o rețetă incredibil de savuroasă: scoici, whiskey, orez sălbatic și bere craft, toate de origine SUA, contribuie la aceste crochete delicioase. Rețeta aparține celor de la Birds in the Kitchen, o colaborare între Max Kindel, sous-chef la restaurantul cu două stele Michelin – Facil, și Carlo Ennuschat, specialist în industria muzicală, fost antreprenor specializat în preparate taco și scenograf.

Mod de preparare Crochete de cartofi și scoici SUA cu orez sălbatic crocant, glazură din bere craft și whiskey

Crochete de cartofi

  1. Fierbe cartofii în apă cu sare până când se înmoaie, apoi curăță-i de coajă și mărunțește-i folosind o presă pentru cartofi sau o răzătoare. Pune compoziția la rece.
  2. Dacă e cazul, scoate scoicile din coajă, curăță-le și taie-le în bucăți mari. Prăjește puțin scoicile la temperatură ridicată într-o tigaie antiaderentă, presară puțină sare și răcește imediat.
  3. Asezonează cuburile prăjite cu sare.
  4. Separă gălbenușurile de albușuri. În compoziția de cartofi amestecă gălbenușurile cu amidon, unt, sare, piper și nucșoară. Adaugă brânză Gouda și parmezanul.
  5. Într-un robot de bucătărie mixează fulgii bonito până obții o pudră fină. Condimentează crochetele după bunul plac. Aroma ar trebui să fie una ușoară de pește și scoici.
  6. Pune amestecul într-un bol, acoperă cu folie și afumă la rece cu ajutorul unei afumătoare electrice. Afumatul la rece e delicat și e o combinație minunată pentru cartofi. Însă, acest lucru e opțional, îl poți face doar dacă îți dorești o aromă specială pentru cartofi.
  7. Odată ce fumul a dispărut, modelează pasta în crochete lungi, fiecare ar trebui să cântărească aproximativ 50g. Pasta trebuie să fie pufoasă și fermă. Dacă e cazul, mai adaugă câteva gălbenușuri de ou.
  8. Rulează crochetele prin albuș și apoi prin compoziția de orez sălbatic și pesmet (raport de amestec 50:50). Important: înainte de a trece crochetele prin pesmet, verifică dacă orezul sălbatic expandează atunci când e prăjit. Dacă nu, gătește și usucă orezul în prealabil și testează din nou.

Glazură bere craft și whiskey SUA

  1. Redu cantitatea de bere și whiskey la jumătate.
  2. Strecoară sucul de roșii printr-o strecurătoare fină.
  3. Taie șunca și prăjește-o în oală.
  4. Adaugă ingredientele lichide, frunzele de lime, batonul de scorțișoară și algele uscate peste șuncă.
  5. Amestecă amidonul cu puțină apă și adaugă peste celelalte ingrediente. Apoi redu cantitatea de lichid la aproximativ 300ml. Dacă este prea lichidă, adaugă mai mult amidon.
  6. După ce obții consistența dorită, strecoară printr-o sită și condimentează cu sare, oțet de zmeură și pudră de chili Piment d'Espelette.

Caută fructele de mare SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful, Mega Image și în hypermarketurile din România.

 

Găsești berile americane artizanale la partenerii noștri Berero Store, Beer Academy, La 100 de beri și Alt Market.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!