Rețetă Quiche cu somon roz de Alaska, spanac și nuci de pin

Mod de preparare Quiche cu somon roz de Alaska, spanac și nuci de pin

  1. Adaugă cubulețe reci de unt în făină și amestecă folosind vârful degetelor până obții o compoziție sfărâmicioasă. Amestecă oul, laptele rece, sarea, zahărul și compoziția sfărâmicioasă obținută anterior. Întinde compoziția între două foi de copt și lasă la frigider timp de 30 de minute.
  2. Prepară umplutura. Toarnă uleiul vegetal în tigaie și adaugă untul. Încălzește și adaugă spanacul. Îndepărtează de pe foc și adaugă feliile de somon roz.
  3. Amestecă ouăle, smântâna, brânza răzuită, sarea și spanacul cu peștele.
  4. Pune aluatul în forma de tartă. Fă găuri cu o furculiță pentru a nu se umfla. Coace timp de 15 minute la 170°C.
  5. Toarnă umplutura în forma de patiserie. Presară nuci de pin prăjite și coace timp de 15-20 de minute la 170°C.

Caută somonul sălbatic la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Somonul de Alaska are nevoie de un vin alb cu aciditate bună, dar și un corp cel puțin mediu pentru a echilibra gustul plin și intens al peștelui. Putem alege între un Chardonnay de climat cald, cu arome exotice și un Sauvignon blanc mai citric, dar ambele ușor baricate, pentru un plus de catifelare și arome.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

    Un Chardonnay bogat și untos din California se va potrivi perfect cu acest Quiche. Aromele de fructe tropicale și nuanțele de vanilie ale acestui vin îi vor completa savoarea delicată a somonului și a spanacului.

  • Murphy-Goode Savignon Blanc Fume

    Un Sauvignon Blanc va oferi o aciditate revigorantă și arome proaspete de citrice și fructe exotice. Gustul său vibrant se va potrivi de minune cu spanacul și nucile de pin.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!