Rețetă Paella spaniolă de munte cu stafide aurii

Această paella este cu adevărat un deliciu pentru iubitorii de mâncare.

Mod de preparare Paella spaniolă de munte cu stafide aurii

  1. Preîncălzește cuptorul la 175°C.
  2. Într-o tigaie încăpătoare, combină primele 17 ingrediente și lasă la fiert pe aragaz.
  3. Adaugă orezul peste și amestecă bine.
  4. Așază tava în cuptor și gătește timp de 25-30 de minute.
  5. Adaugă creveții. Lasă la cuptor încă 6-8 minute până creveții și orezul sunt gata și se reduce sosul.
  6. Lasă paella să se răcească 5 minute înainte de a o servi.
  7. Servește paella, asezonând preparatul cu felii de lămâie și măsline Manzanilla.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat de origine spaniolă care a ajuns apreciat în întreaga lume pentru combinația de gusturi, arome și texturi care incită simțurile. Carnea de pui și creveții cer un vin alb cu note citrice, în timp ce pentru chorizo este necesar un corp mediu și aciditate bună.

  • Hideway Creek 2019

    Un Chardonnay de culoare aurie care se deschide cu arome de măr, pere și citrice. Gustul este ușor untos, cu lămâie pe postgust. Se potrivește de minune cu textura din paella datorită cremozității și amestecului de arome când proaspete, când gastronomice. Utilizarea ierburilor aromatice cere un vin cu nas mai intens.

  • Beringer Founders Estate Chardonnay 2017, California

    O variantă similară de Chardonnay, din California este cel de la Beringer. Se remarcă prin buchetul intens de fructe (pere, mere, fructe tropicale) și note de migdale prăjite, suficient de pronunțate pentru a se armoniza cu condimentele. Maturarea în baricuri îi dă acea textură rotundă, onctuoasă.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!