Somon sălbatic de Alaska gătit lent

Rețeta de somon sălbatic de Alaska gătit lent este una dintre preferatele noastre. Simte gustul aromat al somonului acompaniat de o tentă de fistic și mazăre și completează mixul cu o salată proaspătă.

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 95°C. Dacă folosești unt, fierbe 60ml de apă sau supă (de pește, de pui sau de legume).
  2. Taie untul în bucăți și amestecă-l încet până se topește. Condimentează untul cu sare, piper și suc de lămâie, după gust. Asezonează peștele pe ambele părți cu sare și piper și adaugă-l în emulsia de unt, acoperind toate părțile. Dacă folosești ulei de măsline, încălzește-l ușor și urmează pașii anteriori.
  3. Așază peștele în tigaia încălzită din cuptor și lăsă-l să se gătească la foc mic. Întoarce peștele după 8 minute de stat la cuptor și continuă să îl gătești pentru încă 8 minute.
  4. În timp ce peștele se rumenește în cuptor, prepară piureul de fistic. Așază fisticul într-un blender și completează recipientul cu apă rece. Se amestecă până la omogenizare. Compoziția ar trebui să fie ușor tartinabilă. Adaugă sare și piper după gust și împarte piureul în patru porții.
  5. Reîncălzește mazărea dulce într-o altă tigaie cu puțină apă și unt, dacă e cazul, sau ulei de măsline. Se condimentează cu sare și piper și se adaugă deasupra piureului, împărțindu-se în mod egal între cele patru farfurii.
  6. Adaugă peștele peste stratul de mazăre dulce. Într-un castron așază ierburile pe care le vei condimenta cu sare, piper, suc de lămâie și coajă de lămâie. Mixează ingredientele și servește peștele alături de această salată.

Caută somonul sălbatic la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

 

Caută fisticul de origine SUA în magazinele Lidl, sub brandul Alesto.

Asociere cu vinuri americane

Genul de mâncare sofisticată prin calitatea ingredientelor care o compun și a asocierii inedite dintre acestea cere un vin cu caracteristici similare, care să fie simplu, dar să iasă ușor din anonimat. În mod cert vom avea nevoie de un alb cu corp mediu, textură cremoasă și aciditate bună, potrivită pentru pește mai gras.

Distribuie pe