Rețetă Dovleac umplut
Acest dovleac umplut ar putea să înlocuiască cu brio celebrul curcan de Ziua Recunoștinței. Cu un amestec pane de orez sălbatic, carne tocată și merișoare SUA, această rețetă este perfectă pentru toamnă!
Mod de preparare Dovleac umplut
- Taie vârful dovlecilor și scobește-i, păstrând o margine mică nescobită. Fierbe orezul în apă cu sare, conform instrucțiunilor. Înmoaie feliile de pâine prăjită în apă.
- Frământă carnea tocată cu pâinea stoarsă, ceapa, usturoiul, oul, sarea, piperul și pătrunjelul.
- Combină orezul scurs cu merișoarele, țelina și carnea tocată. Adaugă umplutura în dovleac. Pune capacul deasupra.
- Pune dovleacul într-o tavă de copt cu dimensiuni corespunzătoare și adaugă puțină apă. Coace în cuptorul preîncălzit la 180°C (gaz: nivel 2-3, cuptor cu convecție: 160°C) timp de aproximativ 45 de minute.
- Încălzește untul, toacă nucile și rumenește-le ușor în unt. Servește compoziția obținută alături de dovleacul umplut.
Asociere cu vinuri americane
O mâncare de toamnă cu multă savoare, care are nevoie de un vin cu arome fructate ce va pune în evidență aroma cărnii, dar și a nucilor de California. Poți opta pentru un Merlot elegant și catifelat sau pentru un Zinfandel puternic și expresiv.
-
Ironstone Vineyards - Merlot 2019
Un vin care impresionează prin arome de cireșe, prune, vanilie, piele și mure care se regăsesc și în gust. Distingem și ceva note de stejar și cacao, gata să pună în evidență sosul cu nuci. Echilibrat și sec, cu o aciditate strălucitoare și un final cu taninuri bine definite, gata să contrasteze cu gustul dulceag al dovleacului. Arome de toamnă la superlativ!
-
Murphy-Goode Zinfandel Liar's Dice
Un Zinfandel rubiniu, cu aromă ușoară de fructe de pădure, cireșe negre și prune. Gust de fructe roșii, arome picante de piper, cu o notă de stejar și vanilie.Taninurile medii vor face pereche bună cu carnea, în timp ce aromele condimentate le vor completa pe cele de toamnă din preparat.