Caută burgerii de vită Angus SUA sub brandul Best Meat sau Meat Revolution în supermarketurile din România sau online pe Freshful.
Rețetă BBQ Burger American cu Brânză Mucegai și Ceapă Crocantă
Burgerii au devenit un adevărat trend în ultimii ani. Acest fel de mâncare clasic devine mai gustos și aparte atunci când are în compoziție și brânză cu mucegai. Deși poate suna ciudat, rezultatul este unul delicios. Încearcă și savurează o rețetă care nu necesită mult timp sau efort pentru preparare!
Mod de preparare BBQ Burger American cu Brânză Mucegai și Ceapă Crocantă
Pentru ceapa crocantă
- Pentru a obține felii foarte subțiri de ceapă dulce, folosește o răzătoare tip mandolină.
- Într-un bol amestecă făina, boiaua de ardei și sarea.
- Într-o cratiță adâncă sau o friteuză încălzește uleiul de canola la 180°C.
- Acoperă ceapa cu făină și las-o să se prăjească până devine rumenă.
Pentru Burgeri
- Amestecă foarte ușor carnea de vită, sarea, piperul și 2 linguri de sos BBQ.
- Sparge ușor boabele de fasole cu degetele (fără a le zdrobi sau pisa).
- Învelește fasolea în carne formând 4 chiftele egale, aplatizate.
- Pune la frigider pentru 30 de minute sau mai mult.
- Gătește burgerii pe grătar la foc încins sau într-o tigaie grill timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte sau până când sunt bine copți. Unge burgerul cu o cantitate mare de sos BBQ după ce a fost întors pe fiecare parte.
- Când burgerii sunt gata, păstrează-i calzi la cuptor, la o temperatură foarte mică (65°C) până când sunt gata de asamblare.
Pentru asamblare
- Amestecă maioneza cu sosul BBQ.
- Taie pe jumătate chiflele cu susan și prăjește-le ușor pe partea interioară sau pune-le pe grătar.
- Pentru a asambla burgerii: unge chifla pe ambele părți cu sosul de maioneză și BBQ, adaugă salata verde și feliile de roșii, carnea, chiftelele de carne, fasolea, brânza cu mucegai, multă ceapă crocantă și pune cealaltă chiflă deasupra. Servește cu castraveți murați și mărar.
Asociere cu vinuri americane
Un preparat fast-food și gourmet în același timp, acest burger ne invită la asocieri foarte îndrăznețe, precum și ingredientele sale. Carnea de vită americană este pusă excelent în valoare de un vin roșu intens de California, în timp ce brânza cu mucegai și ceapa caramelizată ar putea cere mai degrabă un vin dulce. De data aceasta vom lăsa carnea să fie vedeta și vom sugera două vinuri tip „muscle car” americane.
-
Francis Ford Coppola Cabernet Sauvignon
Pasiunea pentru vinuri a lui Coppola s-a materializat într-o cramă în Sonoma unde produce sticle de excepție, destinate unui public cu pretenții. Mure, coacăze și ceva vanilie din învechirea în stejar pe nas. Taninuri îndrăznețe și un final lung, neted, dar îndrăzneț în gust. Bine echilibrat cu taninuri ușoare și o bună remanență care va completa fericit aromele din brânză.
-
Murphy-Goode Zinfandel Liar Dice
Un burger decadent are nevoie de un vin care să îi facă față. Zinfandel de California, 15% alcool este o alegere îndrăzneață, dar și elegantă, atunci când alcoolul este bine întegrat în aromele intense de fructe negre și condimente. Gustul vinului este rotund, plin, cu o textură mătăsoasă, note de cireșe, prune, gem de fructe de pădure și condimente, taninuri cu granulație fină și un postgust persistent. Aroma expresivă a vinului dezvăluie note de zmeură, cireș, cireș, tufăr, condimente și lemn care se împletesc perfect cu aromele de BBQ.