Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.
Rețetă Pui Nashville în crustă de nuci pecan
Iubești mâncarea picantă? Atunci s-ar putea să îți placă propunerea noastră: îndrăgita rețetă de pui Nashville crocant, cu un înveliș piperat. Crusta de nuci pecan adaugă note savuroase și crocante acestui fel de mâncare, ceea ce va contribui la o experiență culinară cu adevărat unică. Servește alături de sosul pesto din varză collard murată și brânză pimiento.
Mod de preparare Pui Nashville în crustă de nuci pecan
Pentru marinarea puiului
- Într-un vas mediu de sticlă, amestecă laptele bătut, saramura, sosul iute, boiaua afumată, sarea și piperul.
- Adaugă puiul și acoperă-l cu marinada.
- Acoperă vasul și lasă la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte. Schimbă din când în când poziția puiului.
Pentru sosul pesto
- Adu la fiert apa cu sare într-un vas mediu.
- Adaugă frunzele collard și gătește timp de 8-10 minute sau până când acestea se înmoaie.
- Scurge bine într-o strecurătoare și lasă să se răcească 10 minute.
- Într-un robot de bucătărie adaugă frunzele collard și restul de ingrediente pentru sosul pesto. Mixează până când obții o pastă omogenă.
- Pune la frigider până când vei găti puiul.
Pentru învelișul puiului
- Preîncălzește cuptorul la 205°C.
- Tapetează cu folie de aluminiu o tavă de copt cu margini.
- Într-un robot de bucătărie, mărunțește nucile pecan până când obții o textură asemănătoare pesmetului panko și toarnă într-un vas puțin adânc.
- Într-un alt vas amestecă făina, sarea și piperul.
- Pune separat albușurile într-un alt recipient puțin adânc.
- Scurge și aruncă marinada de pui.
- Tapotează puiul cu prosoape de hârtie pentru a se usca. Trece-l ușor prin făină, apoi prin albușuri și, în final, prin nucile pecan. Acoperă bine.
- Pulverizează ușor tava cu spray de gătit.
- Coace timp de 18-22 minute sau până când puiul este gata.
Pentru terci
- Fărâmițează grosier pâinea și pune-o într-un blender împreună cu laptele și supa de pui.
- Amestecă ușor pentru a se înmuia, apoi continuă să mixezi până te asiguri că nu rămân cocoloașe.
- Pune totul într-o cratiță medie.
- Gătește la foc mediu până se îngroașă și are o textură asemănătoare unui terci de ovăz. Amestecă frecvent.
- Ia de pe foc și amestecă brânza cheddar, sarea și piperul până se omogenizează.
- Adaugă ardei pimientos sau piquillos.
Pentru uleiul iute de nuci pecan
- Într-un vas mic, amestecă toate ingredientele, cu excepția mierii, până ce acestea se omogenizează.
- Într-un alt vas mic adaugă mierea și o lingură din amestecul de ulei. Pune deoparte.
- Toarnă uleiul rămas într-o tigaie mică și încălzește la foc mediu timp de 2-3 minute sau până când acesta se încălzește. Amestecă frecvent.
Pentru plating
- Întinde 2-3 linguri de pesto pe marginile exterioare ale fiecărei farfurii de servire.
- Pune aproximativ 260g din terci în mijlocul fiecărei farfurii.
- Adaugă cu grijă puiul în tigaia cu uleiul incins. Cu o lingură mai pune ulei deasupra.
- Adaugă o bucată de pui peste fiecare porție.
- Stropește puiul cu amestecul de miere și lasă excesul să curgă peste margini.
- Ornează puiul cu felii de castraveți murați.
Note
1. Sosul pesto poate fi preparat cu o săptămână înainte.
2. Pentru a prăji nucile pecan, pune un strat într-o tigaie la foc mediu. Gătește timp de 4-5 minute până încep să miroasă. Agită tigaia frecvent.
3. Nu amesteca mierea direct în cei 120ml de ulei pentru că mirodeniile se vor aglomera.
4. Dacă dorești, folosește făină fără gluten și amestec de făină cu mălai fără gluten; poate fi necesar chiar să ajustezi cantitatea de lichid pentru griș.
Asociere cu vinuri americane
Un fel foarte savuros de a pregăti carnea de pui cere un vin mai complex, gata să se ridice la nivelul marinadei și al sosului. Pentru că rețeta utilizează castraveți murați, deci are un nivel bun de aciditate, trebuie să alegem un vin alb mai acid, ca să nu pară plictisitor în comparație cu preparatul. Nucile pecan dau o savoare anume, deci vinul trebuie să aibă și arome destul de intense. Când spunem aciditate și arome, spunem Riesling.
-
Forge Cellars Dry Riesling Classique
Un vin de culoare aurie, care se deschide cu arome de coajă de măr, caprifoi, ușor citric și apoi se topește în vanilie și miere, deși este sec. Nu lipsește semnătura Riesling-ului, acea aromă de petrol care se va potrivi perfect cu nucile pecan, alături de cedru, coajă de lime și puțin piper alb. Aciditate ridicată, excelent echilibrată, alcool perfect integrat și corp mediu. Postgust lung, intens, gata să îți facă poftă de un nou pahar.