Rețetă Platou gourmet cu aperitive sănătoase

Presărat cu prune de California, platoul gourmet cu aperitive include și câteva preparate mai elaborate precum bărcuțe din andive și pahare cu cremă de brânză de capră.

Mod de preparare Platou gourmet cu aperitive sănătoase

Pentru paharele cu cremă de brânză de capră

 1. Pentru început pregătește ceapa caramelizată: feliază mai întâi ceapa și apoi lasă să se rumenească într-o tigaie cu unt pentru câteva minute. Când s-a înmuiat ceapa adaugă zahărul, asezonează cu sare si amestecă totul. Apoi adaugă oțetul și gătește câteva minute în plus, până când ceapa are o culoare frumoasă. Întregul proces îți va lua aproximativ 10 minute.
 2. Pentru crema de brânză de capră, pune prunele California într-o cratiță și adaugă o lingură de apă. Pune cratița la foc foarte mic și amestecă continuu până când prunele de California au început să se rupă în bucăți. Pentru a grăbi procesul zdrobește prunele cu o furculiță. În câteva minute o să obții un piure dens.
 3. Lasă amestecul să se răcească.
 4. Când piureul e rece adaugă-l în brânza de capră și amestecă totul pentru a obține o cremă foarte omogenă. Nu contează dacă anumite bucăți de prune rămân vizibile.
 5. Distribuie crema de capră în 4 pahare mici. Pentru un rezultat elegant și curat folosește o pungă pentru ornare sau 2 linguri.
 6. Pune o lingură de ceapă caramelizată în fiecare pahar și decorează după bunul plac.

Pentru bărcuțele din andive

 1. Mixează brânza Ricotta până obții o cremă, adaugă puțin lapte dacă e cazul pentru a obține un rezultat mai cremos. Apoi, cu ajutorul unei pungi de ornare pune amestecul între cele 4 frunze de andive.
 2. Taie prunele de California fâșii și pune-le deasupra brânzei Ricotta. La final, stropește cu puțin ulei de alune.

Pentru completarea platoului

 1. Atunci când paharele mici și bărcuțele sunt gata, taie brânza Pecorino în bucăți mici și aranjează-le pe tavă. Pune deasupra feliile de jambon crud, brânza Pecorino și câteva prune de California care vor crea combinația perfectă dintre dulce și sărat.
 2. La final, adaugă bărcuțele din andive și paharele mici cu cremă de brânză.

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Asociere cu vinuri americane

Un platou atât de apetisant oferă numeroase alternative de asociere cu vinuri, aproape că poate fi folosit pentru a pune în evidență orice vinuri alegem să degustăm prin diversitatea gusturilor prezente. Crema de brânză de capră cere un Sauvignon Blanc savuros, în timp ce delicatesele din carne se pot asocia cu un roșu îndrăzneț, cum ar fi un Cabernet Sauvignon.

 • Kendall-Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc

  Situat în zona foarte fresh, cu aciditate bună și arome răcoritoare de citrice, mere și pere, acest vin va contrabalansa frumos senzația de grăsime din crema de brânză în timp ce îi subliniază tipicitatea de aromă.

 • Francis Ford Coppola Diamond Collection Cabernet Sauvignon

  Un vin intens, în care aromele provenind din stejar (vanilie, tabac) deschid calea celor de fructe negre (mure, vișine, coacăze). Va pune în evidență jambonul, brânza Pecorino și se va împleti perfect cu prunele uscate de California.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!