Rețetă Sos de usturoi copt cu rozmarin și fasole albă
Un amestec ce combină aromele de fasole albă cremoasă, usturoi copt, lămâie și rozmarin într-o compoziție super delicioasă!
Mod de preparare Sos de usturoi copt cu rozmarin și fasole albă
Pentru usturoiul copt
Taie un cățel de usturoi și freacă bucățile cu ulei de măsline.
Coace la temperatura de 160°C timp de 30-45 de minute sau până când usturoiul devine complet fraged și auriu.
Scoate usturoiul din cuptor și lasă-l să se răcească.
Ingredientele de bază
Adaugă toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau într-un blender. Pentru început, adaugă 2 linguri de ulei, apoi după necesitate pentru a obține consistența dorită.
Pisează până la omogenizare. Gustă și asezonează cu sare și piper.
Transferă conținutul într-un bol și masa este gata.
Poate fi păstrat la frigider într-un vas ermetic cu capac pentru maximum 3 zile.
Ingrediente Sos de usturoi copt cu rozmarin și fasole albă
150g fasole albă, fiartă
1 cățel de usturoi, copt
2-4 linguri ulei de măsline extra virgin sau alt ulei cu aromă ușoară
1 lingură rozmarin, tocat, ierburi proaspete sau o linguriță de ierburi uscate
1 linguriță de oțet de mere sau suc proaspăt de lămâie