Rețetă Granola cu năut și unt de migdale condimentat

Năutul poate nu e cel mai comun ingredient în prepararea granolei, dar gustul asemănător cu cel de nuci și consistența untoasă oferă note deosebite unui preparat de mic dejun. Nucșoara și ghimbirul sunt condimentele perfecte pentru un plus de aromă. Savurează alături de fructe de pădure proaspete, lapte de migdale și iaurt de cocos.

Mod de preparare Granola cu năut și unt de migdale condimentat

  1. Preîncălzește cuptorul la 200° C. Pregătește mai întâi năutul copt. Scurge, clătește și usucă năutul. Pune-l în tava de copt și stropește-l cu zahăr de cocos și scorțișoară. Amestecă pentru a acoperi. Coace năutul timp de 10 minute, scutură tava și lasă la cuptor timp de încă 10 minute. Năutul va fi rumen și crocant. Scoate din cuptor și lasă să se răcească.
  2. Pentru granola: tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol mare, combină caju, ovăz, unt de migdale, sirop de arțar, ulei de cocos, semințe de in, scorțișoară, nucșoară, ghimbir, zahăr de cocos și sare de mare. Întinde compoziția într-un strat uniform pe tava de copt. Coace 20 de minute și scoate de la cuptor. Adaugă năutul prăjit și fulgii de nucă de cocos, apoi coace încă 5-10 minute sau până când fulgii de nucă de cocos se rumenesc ușor.
  3. Scoate granola din cuptor și lasă puțin să se răcească. Servește cu fructe de pădure proaspete, lapte de migdale și iaurt de cocos. Savurează cu plăcere!

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!