Rețetă Bol de ovăz cu pere coapte în stil Hasselback
Acest bol de ovăz este perfect pentru a-ți începe diminețile! Rețetă dezvoltată de Alexandra Aldeborgh (@daisybeet), la propunerea USA Pears.
Mod de preparare Bol de ovăz cu pere coapte în stil Hasselback
- Preîncălzește cuptorul la 175 °C.
- Taie para pe jumătate și îndepărtează semințele. Cu partea tăiată în jos, feliază ușor fiecare jumătate, având grijă să nu tai până la capăt.
- Unge cu unt de cocos o tigaie mică de fontă sau o tavă. Așază perele în tigaie cu partea tăiată în jos.
- Presară puțin unt de cocos și condiment pentru plăcintă de dovleac. Coace timp de 45 de minute sau o oră până când sunt moi și fragede.
- Între timp, pregătește ovăzul cu apă sau lapte, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Pisează banana într-un bol și adaug-o în ovăzul care fierbe, împreună cu semințele de chia și o linguriță de condiment pentru plăcinta de dovleac.
- Amestecă bine până când ovăzul este fiert la consistența dorită.
- Împarte ovăzul uniform în două boluri. Pune deasupra fiecărui bol jumătate din para coaptă, o lingură de unt de migdale și alte toppinguri la alegere. Savurează imediat!
- În cazul în care pregătești perele cu o seară înainte, încălzește-le în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde -1 minut înainte de preparare. Opțional: presară cu petale de trandafir și albăstrea uscate.