Rețetă Bol de ovăz cu pere coapte în stil Hasselback

USA Pears

Acest bol de ovăz este perfect pentru a-ți începe diminețile! Rețetă dezvoltată de Alexandra Aldeborgh (@daisybeet), la propunerea USA Pears.

Mod de preparare Bol de ovăz cu pere coapte în stil Hasselback

  1. Preîncălzește cuptorul la 175 °C.
  2. Taie para pe jumătate și îndepărtează semințele. Cu partea tăiată în jos, feliază ușor fiecare jumătate, având grijă să nu tai până la capăt.
  3. Unge cu unt de cocos o tigaie mică de fontă sau o tavă. Așază perele în tigaie cu partea tăiată în jos.
  4. Presară puțin unt de cocos și condiment pentru plăcintă de dovleac. Coace timp de 45 de minute sau o oră până când sunt moi și fragede.
  5. Între timp, pregătește ovăzul cu apă sau lapte, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  6. Pisează banana într-un bol și adaug-o în ovăzul care fierbe, împreună cu semințele de chia și o linguriță de condiment pentru plăcinta de dovleac.
  7. Amestecă bine până când ovăzul este fiert la consistența dorită.
  8. Împarte ovăzul uniform în două boluri. Pune deasupra fiecărui bol jumătate din para coaptă, o lingură de unt de migdale și alte toppinguri la alegere. Savurează imediat!
  9. În cazul în care pregătești perele cu o seară înainte, încălzește-le în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde -1 minut înainte de preparare. Opțional: presară cu petale de trandafir și albăstrea uscate.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!