Rețetă Batoane proteice cu floricele de porumb

Aceste batoane proteice din popcorn devin o gustare plină de savoare pentru zilele în care eșți pe fugă, fiind alegerea perfectă după un antrenament în forță.

Mod de preparare Batoane proteice cu floricele de porumb

  1. Preîncălzește cuptorul la 150°C.
  2. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și pulverizează ușor cu spray de gătit. Pune deoparte. Într-un bol mare adaugă popcornul, migdalele, nuca de cocos, caisele, merișoarele și nucile de soia. Lasă deoparte.
  3. Într-o cratiță mică, la foc mediu, încălzește untul, mierea, zahărul brun, vanilia și sarea. Amestecă și adu la punctul de fierbere. Menține pe foc timp de 2 minute, amestecând continuu, și toarnă conținutul peste compoziția de floricele de porumb.
  4. Amestecă toate ingredientele și toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.
  5. Cu mâinile umede presează ușor și uniform compoziția în tavă.
  6. Coace timp de 30 de minute sau până când este ușor rumenită.
  7. Lasă să se răcească în tavă pentru cel puțin 3 ore înainte de a tăia compoziția în dreptunghiuri pentru servire.
  8. Pune fiecare baton într-o folie de plastic și păstrează-le într-un recipient ermetic, până la 2 săptămâni.

Caută merișoarele, nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!