Caută merișoarele, nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.
Rețetă Batoane proteice cu floricele de porumb
Aceste batoane proteice din popcorn devin o gustare plină de savoare pentru zilele în care eșți pe fugă, fiind alegerea perfectă după un antrenament în forță.
Mod de preparare Batoane proteice cu floricele de porumb
- Preîncălzește cuptorul la 150°C.
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt și pulverizează ușor cu spray de gătit. Pune deoparte. Într-un bol mare adaugă popcornul, migdalele, nuca de cocos, caisele, merișoarele și nucile de soia. Lasă deoparte.
- Într-o cratiță mică, la foc mediu, încălzește untul, mierea, zahărul brun, vanilia și sarea. Amestecă și adu la punctul de fierbere. Menține pe foc timp de 2 minute, amestecând continuu, și toarnă conținutul peste compoziția de floricele de porumb.
- Amestecă toate ingredientele și toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.
- Cu mâinile umede presează ușor și uniform compoziția în tavă.
- Coace timp de 30 de minute sau până când este ușor rumenită.
- Lasă să se răcească în tavă pentru cel puțin 3 ore înainte de a tăia compoziția în dreptunghiuri pentru servire.
- Pune fiecare baton într-o folie de plastic și păstrează-le într-un recipient ermetic, până la 2 săptămâni.