Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.
Rețetă Terci cu migdale
Cu siguranță va fi unul dintre preparatele tale preferate! Începe-ți ziua cu un bol de terci cu migdale care îți va oferi senzația de sațietate și te va energiza ore întregi. Creată de Massy Arias de la Almond Board of California.
Mod de preparare Terci cu migdale
- Folosește un robot de bucătărie sau un blender pentru a măcina fulgii de ovăz până obții o consistență asemănătoare cu cea a făinii.
- Toarnă ovăzul măcinat, laptele de migdale, semințele de chia, scorțișoara, extractul de vanilie și sarea într-o oală de dimensiuni medii și amestecă.
- Pune oala pe aragaz la foc mediu și lasă compoziția să fiarbă.
- Odată ce amestecul dă în clocot, redu focul și lasă-l să fiarbă în continuare la foc mic.
- Amestecă încet și gătește până când ovăzul are o consistență medie spre groasă. Poți să mai adaugi apă în cazul în care consistența compoziției este prea groasă.
- Îndepărtează oala de pe foc și lasă amestecul să se răcească.
- Amestecă untul de migdale și îndulcitorul.
- Împarte amestecul în două boluri și presară pe deasupra migdalele pentru a obține o textură ușor crocantă. Dacă dorești, poți adăuga fructe proaspete.
Opțional
Felii de fructe proaspete sau fructe de pădure,