Rețetă Turnulețe de cartofi dulci cu smochine și brânză Brie

Impresionează-ți musafirii cu acest deliciu pe bază de cartofi dulci. Acest aperitiv estetic poate părea complicat la prima vedere, dar este gata în doar 4 pași simpli. Încearcă și tu!

Mod de preparare Turnulețe de cartofi dulci cu smochine și brânză Brie

  1. Curăță cartofii dulci și taie-i pe diagonală în 8 bucăți. Fierbe-i în apa clocotită aproximativ 5 minute. Scurge apa și pune cartofii dulci pe prosoape de hârtie, astfel încât să se absoarbă apa.
  2. Mărunțește nucile și prăjește-le într-o tigaie fără grăsime, apoi transferă-le într-un bol. Taie brânza brie în 8 bucăți și aplatizează-le în bolul cu nuci. Spală smochinele și lasă-le să se usuce. Îndepărtează acele din partea de jos ale crenguțelor de rozmarin, astfel încât să rămâi doar cu un mănunchi de frunze.
  3. Încinge uleiul într-o tigaie acoperită cu capac. Prăjește cartofii dulci aproximativ 4 minute. Asezonează cu fulgi de sare, piper și ienibahar, apoi stropește cu suc de lămâie peste cartofi. Scoate cartofii din tigaie pentru a se răci.
  4. La final, pe fiecare felie de cartof, pune o bucată de brânză brie, o altă bucată de cartof dulce și un sfert dintr-o smochină. Înfige în mijloc o crenguță de rozmarin pentru a menține „turnul” unit.

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un aperitiv delicios, care se potrivește de minune lângă un Chardonnay de California untos, plin de personalitate, și cu un strop de aciditate care să îl facă să se simtă viu.

  • Kendall - Jackson Vintner's Reserve, Chardonnay

    Kendall – Jackson Vintner’s Reserve Chardonnay impresionează cu arome bogate de piersică și vanilie, care completează smochinele. Gustul echilibrat dezvăluie nuanțe subtile de măr și stejar, perfecte alături de brânza brie. Finalul lung și proaspăt completează experiența. Un Chardonnay plăcut și accesibil, ideal pentru momente relaxante, la un pahar cu prietenii.

  • Copain Touse Ensemble Chardonnay

    Copain Tous Ensemble Chardonnay impresionează cu arome intense de citrice și măr, un contrapunct bun pentru dulceața smochinelor din preparat. Gustul proaspăt și echilibrat dezvăluie note subtile de piersică și vanilie. Finalul plăcut completează experiența. Un Chardonnay vibrant, potrivit pentru momente plăcute de socializare. Recomandat evenimentelor mai elegante, în care dorești să impresionezi invitații.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!