Rețetă Ceapă umplută cu cuscus și nuci de California cu Ras el-Hanout
O rețetă cel puțin interesantă, ce aparține lui Heiko Antoniewicz. Amestecul de condimente Ras el-Hanout din Africa de Nord adaugă o aromă specială în acest fel de mâncare cu nuci, ceapă și couscous.
Rețetă propusă de California Walnuts.
Mod de preparare Ceapă umplută cu cuscus și nuci de California cu Ras el-Hanout
Pentru ceapa umplută
- Curăță ceapa, așeaz-o pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-o în cuptorul preîncălzit la 120°C, timp de aproximativ 70 de minute.
- Las-o să se răcească și îndepărtează coaja. Taie capetele și păstrează partea de sus (capacul).
- Scoate straturile de ceapă din interior spre exterior și păstrează ultimele trei straturi.
Pentru cuscusul cu nuci
- Împrăștie cuscusul pe o tavă adâncă, acoperă-l cu supă de legume și lasă-l să se înmoaie la rece.
- Taie ardeiul gras în patru, îndepărtează semințele și taie-l în cubulețe mici. Spală dovleceii, taie capetele și taie-i în cubulețe mici.
- Toacă fin nucile și amestecă-le cu ardeiul gras, dovleceii și nucile.
- Amestecă cuscusul cu legumele și nucile, apoi condimentează cu Ras el-Hanout.
- Umple ceapa cu cuscus și acoper-o cu capătul superior păstrat.
Pentru sosul de ceapă
- Călește într-o tigaie cu ulei și cardamom straturile interioare de ceapă rămase și adaugă puțină sare.
- Toarnă supa de legume peste ceapă și îndepărtează condimentele.
- Condimentează cu oțet și amestecă totul până devine omogen.
Pentru asamblare
- Așează o porție de cuscus în centrul farfuriei tale.
- Întinde sosul de ceapă în jurul său.
- Aranjează ceapa umplută în mijlocul cuscusului. Presară Ras el-Hanout peste preparat.