Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.
Rețetă Tacos Picadillo cu carne de curcan și prune de California
Tacos super aromați, realizați după rețeta propusă de Carissa Galloway. O combinație între dulce și sărat datorită cărnii de curcan, prunelor California și măslinelor verzi.
Mod de preparare Tacos Picadillo cu carne de curcan și prune de California
- Pulverizează o tigaie mare antiaderentă cu spray de gătit. Gătește carnea tocată de curcan la foc mediu-mare, divizând carnea în bucăți mici. Gătește 7-8 minute sau până când carnea nu mai are culoarea roz. Scoate carnea din tigaie și lasă deoparte.
- Pune tigaia înapoi la foc mediu-mare și adaugă ulei, ceapă și usturoi. Lasă la gătit timp de 3-5 minute, amestecând frecvent. Ceapa trebuie să fie moale, dar să nu fie rumenită.
- În compoziția de ceapă adaugă sare, pudră de chili, chimion, boia de ardei și scorțișoară. Continuă să amesteci timp de 30 de secunde sau până când condimentele se rumenesc și au un miros specific.
- Toarnă peste concentratul de supă. Amestecă pentru omogenizarea ingredientelor.
- Adaugă în tigaie roșiile, carnea de curcan gătită, măslinele, prunele de California și dă focul mare. Adu la fierbere. Amestecă frecvent pe măsură ce începe să fiarbă, apoi redu focul la mediu-mic și lasă să fiarbă până când sosul se îngroașă, timp de 7-10 minute.
- Ia tigaia de pe foc.
- Distribuie amestecul în tortillas.
- Adaugă toppingurile preferate și savurează!
Asociere cu vinuri americane
Prin bogăția de ingrediente folosite pentru această rețetă opțiunile de asociere sunt multiple și acoperă diverse gusturi. Carnea de curcan se potrivește atât cu un vin alb mai corpolent cum ar fi un Chardonnay baricat sau cu un roșu mai delicat, de exemplu un Pinot Noir.
-
Kendall-Jackson Vintner's Reserve Pinot Noir
Un Pinot Noir în care aromele delicate de fructe roșii, în special cireșe se împletesc cu condimente și note de ciocolată. În postgust apar căpșuni, note de piele tăbăcită și vanilie. Potrivit dacă alegeți toppinguri de jalapeno și smântână light.
-
Rutherford Hill, Napa Valley, Chardonnay
Un Chardonnay untos, opulent, corpolent, dar cu o textură extrem de catifelată. Aromele de fructe sunt preponderent de caise și nectarine, cu ceva ananas și banane. Vanilia și lemnul sunt prezente și vor sublinia plăcut condimentele din preparat și sosul. Perfect pentru carnea de curcan care poate avea o textură mai dură decât cea a altor păsări, tocmai de aceea suportă vinuri mai expresive. Potrivit alături de toppinguri de line și avocado.