Rețetă Rillettes din carne de vită SUA afumată

Pentru a prepara rețeta de rillettes, bucata de piept de vită este marinată și afumată asemănător ca cea pentru pastrami (pastramă de vită obținută tot din brisket). Gustul final este o interpretare modernă a rețetei clasice, franceze. Poți așeza pe felii de pâine, alături de murăturile preferate.

Mod de preparare Rillettes din carne de vită SUA afumată

 1. Amestecă toate ingredientele pentru marinadă până obții o pastă și freacă pieptul de vită cu această compoziție.
 2. Videază carnea de vită într-o pungă și las-o să stea timp de 10 zile.
 3. Apoi fierbe carnea la aburi, la o temperatură de 90°C, timp de aproximativ 15-18 ore.
 4. Îndepărtează grăsimea topită, plină de condimente, pune-o deoparte și las-o să se răcească.
 5. Sfărâmă pieptul de vită cu două furculițe.
 6. Amestecă grăsimea rece degresată cu carnea pentru a crea o consistență cremoasă.
 7. Depozitează carnea într-un vas ermetic și închide-l. Astfel poți păstra carnea de vită la frigider timp de aproximativ o săptămână.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Auchan, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Asociere cu vinuri americane

O rețetă extrem de condimentată și aromată în care textura cărnii se împletește excelent cu intensitatea condimentelor. Alături de această mâncare este nevoie de un vin roșu, puternic, condimentat, care să pună în evidență multitudinea de arome, cum ar fi un Zinfandel sau un Syrah.

 • The Federalist Zinfandel Bourbon Barrel Aged

  Un vin puternic și corpolent, cu o textură catifelată și un gust persistent de bourbon. Arome delicioase de zmeură, cireșe, vanilie și pâine prăjită. Un vin extrem de american în expresie, pe care îl ții minte ușor și care se potrivește perfect cu aceste rillettes pentru amatorii de senzații tari și memorabile.

 • Piedrasassi PS Syrah

  Un vin foarte interesant! Merită degustat cu siguranță, probabil că merită degustat din nou. Nasul încântă cu fructe negre, violete, ierburi și condimente. În gust distingem mure proaspăt culese și zmeură coaptă cu o tentă de sos proaspăt de merișoare și piper. Note de piele tăbăcită și rozmarin uscat. Taninuri medii, care să compenseze notele de grăsime din mâncare.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!