Rețetă Găină Cornish la cuptor

Găinile Cornish sunt pline de proteine și au o poveste interesantă. Păsările au fost aduse inițial în SUA din regiunea Cornwall a Angliei și s-au încrucișat cu rasa Plymouth Rock. Fă din orice zi o sărbătoare încercând această rețetă!

Mod de preparare Găină Cornish la cuptor

 1. Condimentează uniform cu sare găina negătită, apoi acoperă și las-o la frigider cel puțin o oră.
 2. Între timp, preîncălzește cuptorul la 250°C.
 3. Scoate găina din frigider și tapoteaz-o cu prosoape de bucătărie până se usucă.
 4. Adaugă ulei pe fundul unei tigăi mari de fontă și pune-o pe plită. Pune găina atent în ulei și lasă la foc mediu-mic. Gătește aproximativ 3 minute.
 5. Pune cu grijă tigaia pe grătarul de jos al cuptorului și lasă să se rumenească cel puțin 20-25 de minute, în funcție de puterea cuptorului. Găina este gata atunci când temperatura internă a celei mai groase părți este de 75°C.
 6. Stoarce suc de lămâie peste carnea rumenită și presară deasupra ierburi proaspete.

Asociere cu vinuri americane

O mâncare simplă, caracterizată de arome ușoare și de prospețime, se simte cel mai bine alături de un vin proaspăt și ușor, care să nu aducă arome mai intense decât cele din preparat. Un vin alb și Sauvignon Blanc sau Chardonnay este o alegere care va completa fericit masa.

 • Beringer Chardonnay

  Simplu si ușor, are un corp mediu și un final care nu este copleșitor sau alcoolic. Un vin în care se remarcă echilibrul dintre aromele de piersici, mere, pere și notele untoase din lemnul de stejar. Aciditate medie, care îl face plăcut de băut.

 • Kendall Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc

  Dacă vă doriți un vin cu arome de fructe tropicale, alegeți acest Sauvignon Blanc care aduce o combinație tentantă de note de pere, mere, lămâie și ananas. Aciditatea vinului este foarte plăcută și bine echilibrată. Finalul este plin de prospețime și de lungă durată, mai ales dacă este servit la maxim 8 °C. Perfect alături de găina la cuptor.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!