Rețetă Pizza cu pui, brânză alabastră și prune de California

Această combinație inedită de ingrediente pentru pizza oferă atât arome dulci, cât și picante.

Mod de preparare Pizza cu pui, brânză alabastră și prune de California

  1. Preîncălzește cuptorul la 230 ºC.
  2. Într-un robot de bucătărie, mixează prunele de California, apa, oțetul, uleiul, usturoiul, rozmarinul și sarea, apăsând intermitent butonul „on/off” până când se obține o pastă omogenă.
  3. Pune pâinea pe tava de copt și întinde deasupra, uniform, compoziția de prune.
  4. Presară uniform feliile de pui, brânza și ceapa.
  5. Pune tava în mijlocul cuptorului și coace timp de 8-10 minute sau până când se încălzește bine. Taie în 8 felii.

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Asociere cu vinuri americane

O pizza gourmet, cu arome elegante care se întrepătrund într-un mod interesant. Fiind un preparat cu pui, se potrivește alături de un vin alb, iar brânza albastră poate sugera chiar unul dulce sau unul baricat, complexitatea de gust permite astfel de fantezii.

  • The Federalist Chardonnay, Mendocino County

    Un frumos Chardonnay de Mendocino cu arome de măr, citrice și un final untos. Completează bine preparatele cu pui și brânză prin corpul său mediu și aromele de piersici și pere, alături de ceva vanilie și note de patiserie.

  • Ironstone Vineyards - Obsession Symphony 2015

    Pentru cei mai îndrăzneți recomandăm o asociere cu un vin dulce aromat, plecând de la caracterul puternic al brânzei albastre. Acest muscat cu arome de miere, pere și ceva citrice va aduce un plus da gust pizzei.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!