Rețetă Surf and turf cu garnitură de porumb cremos și trufe

Miss Wellington

O rețetă simplă, dar spectaculoasă, un surf and turf clasic cu un touch deosebit! Aproape orice rețetă o încep cu un vin, câteodată îl pun și în mâncare, de data asta am ales doar să îl beau, un cupaj compus din Merlot, Cabernet Sauvignon și Zinfandel de California, Federalist Red Blend, care se potrivește la fix cu vita americană.

Rețetă propusă de Miss Wellington.

Mod de preparare Surf and turf cu garnitură de porumb cremos și trufe

  1. Începe cu porumbul cremos, prima dată călește ușor prazul tocat mărunt în puțin ulei de măsline, cam 2-3 minute, adaugă porumbul congelat, sare, piper și 50ml apă. Când a scăzut apa, adaugă smântâna lichidă și sosul de trufe. Fierbe aproximativ 5 minute până când scade și devine cremos, moment în care poți stinge focul.
  2. Ia homarul deja prefiert, taie-l pe jumătate, scoate carnea din clești și icrele lui separat pe o farfuriuță. Apoi încinge o tigaie, aromatizează niște unt cu un fir de usturoi verde, adaugă homarul tăiat pe jumătate și gătește un minut maxim, doar cât să se încălzească. Presară puțin pătrunjel deasupra.
  3. La capitolul steak, având atât de multe elemente în farfurie și combinații de gusturi, poți alege să asezonezi doar cu sare și piper. Unge și masează carnea cu ulei de măsline, încinge bine de tot o tigaie și frige pe ambele părți după bunul plac. Mie imi place medium-rare sau chiar rare, în schimb vita de America rămâne fragedă și dacă este gătită mai mult, spre deosebire de altele. Prin urmare, înfige un termometru dacă nu ai prea multă experiență cu steak-urile de vită, setează-l la temperatura dorită și totul o să iasă perfect.

Notă

Presară icrele de homar deasupra porumbului atunci când faci platingul.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

 

Caută fructele de mare SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Surf and turf este unul dintre cele mai dificile preparate de asociat cu un vin, deoarece conține două tipuri de carne extrem de diferite. În timp ce vita americană cere un roșu puternic, homarul sau alte fructe de mare folosite ar înclina spre un alb. În final, nu va fi vorba despre un compromis, ci despre un experiment gastronomic.

  • The Federalist, Honest Red Blend

    Vinul care a acompaniat această rețetă în viziunea creatoarei este foarte potrivit și pentru a-l servi alături de preparatul final. Fiind creat preponderent din Merlot, are taninuri fine și rotunjite frumos, acompaniate de arome de fructe roșii și vanilie.

  • The Federalist Chardonnay

    O altă opțiune „federalistă” este un alb corpolent, untos, un chardonnay care a fost maturat îndelung în butoaie de stejar de unde a căpătat o anume cremozitate, alături de miros de unt și patiserie. Acesta completează frumos atât steak-ul de vită prin textura sa, cât și homarul prin arome.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!