

O rețetă simplă, dar spectaculoasă, un surf and turf clasic cu un touch deosebit! Aproape orice rețetă o încep cu un vin, câteodată îl pun și în mâncare, de data asta am ales doar să îl beau, un cupaj compus din Merlot, Cabernet Sauvignon și Zinfandel de California, Federalist Red Blend, care se potrivește la fix cu vita americană.
Rețetă propusă de Miss Wellington.
Presară icrele de homar deasupra porumbului atunci când faci platingul.
Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.
Caută fructele de mare SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.
Surf and turf este unul dintre cele mai dificile preparate de asociat cu un vin, deoarece conține două tipuri de carne extrem de diferite. În timp ce vita americană cere un roșu puternic, homarul sau alte fructe de mare folosite ar înclina spre un alb. În final, nu va fi vorba despre un compromis, ci despre un experiment gastronomic.
Vinul care a acompaniat această rețetă în viziunea creatoarei este foarte potrivit și pentru a-l servi alături de preparatul final. Fiind creat preponderent din Merlot, are taninuri fine și rotunjite frumos, acompaniate de arome de fructe roșii și vanilie.
O altă opțiune „federalistă” este un alb corpolent, untos, un chardonnay care a fost maturat îndelung în butoaie de stejar de unde a căpătat o anume cremozitate, alături de miros de unt și patiserie. Acesta completează frumos atât steak-ul de vită prin textura sa, cât și homarul prin arome.