Rețetă Chiftele picante de miel și prune de California

Acest preparat de miel gătit în stil marocan este plin de savoare. Gustul iute al harissei împreună cu dulceața prunelor creează un mix unic de arome. Este un must pentru fanii preparatelor picante!

Mod de preparare Chiftele picante de miel și prune de California

  1. Preîncălzește cuptorul la 160°C.
  2. Așază într-un bol carnea de miel și de porc, harissa, usturoiul și prunele tocate.
  3. Condimentează cu mentă uscată, semințe de susan, sare și piper.
  4. Amestecă bine, cu mâinile curate, toate ingredientele.
  5. Împarte compoziția în porții de aproximativ 30g: ar trebui să obții aproximativ 16 chiftele.
  6. După ce îți umezești mâinile, modelează chiftelele și așază-le pe frigărui.
  7. Pune frigăruile pe o tavă de copt și lasă timp de 15-20 minute în cuptorul preîncălzit sau până ce acestea sunt complet gătite.

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat plin de condimente intense, care cere un vin roșu puternic și expresiv.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Syrah

    Syrah-ul este cunoscut drept acel soi cu arome de condimente, mai ales piper. Vinul acesta aduce mai mult de atât, pentru că se deschide cu arome de gem de mure, prune uscate, cola și mirodenii. Un vin rotund, cu taninuri fine și arome elegante de vanilie și tabac provenind din maturare în butoaie de lemn de stejar franțuzesc și american. Se recomandă deoarece are o intensitate care face față mixului de condimente din carne.

  • Ironstone Vineyards - Reserve Ancient Vines Zinfandel 2017

    Un vin extrem de intens și expresiv, cu arome de coacăze negre, prune prea coapte, stejar, vanilie, afine și mure. Peste palat au apărut coacăze negre, afine, mure, stejar și vanilie. Aciditate medie, medie plus taninuri și uscată. Provine dintr-o vie veche de 108 ani ceea ce înseamnă arome concentrate și eleganță.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!