Rețetă Varză de Bruxelles cu salată de mere și alune prăjite

Această salată aduce laolaltă prospețimea merelor dulci-acrișoare, care se îmbină perfect cu varza de Bruxelles. Alunele crocante de pădure completează textura și gustul, ceea ce oferă acel contrast delicios. Fiind perfectă drept garnitură pentru o masă de toamnă, această combinație de ingrediente de sezon se potrivește cu dressingul aromat de sirop de arțar și lămâie.

Rețetă propusă de Oregon Hazelnuts.

Rețetă pentru 4-6 porții.

Mod de preparare Varză de Bruxelles cu salată de mere și alune prăjite

  1. Într-un castron mic amestecă toate ingredientele pentru vinegretă până când obții un dressing omogen.
  2. Încălzește ½ lingură ulei de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu-mare. Adaugă varza de Bruxelles mărunțită și lasă la gătit. Amestecă timp de 60 până la 90 de secunde constant. Ulterior, pune varza într-un castron și lasă la răcit.
  3. Adaugă mărul feliat în castron, apoi toarnă dressingul și amestecă pentru a se îmbina toate ingredientele. Înainte de servire, presară pe deasupra alunele și savurează alături de salata la temperatura camerei.

Caută nucile și mixurile de fructe uscate în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!