Sos din drupe
- Timp 360 min
Ca în orice alt preparat, echilibrul este principalul ingredient, iar această rețetă de brie la cuptor nu este o excepție! Decadența și densitatea brânzei brie, împreună cu tonurile pământoase ale cimbrului și proaspetele pere Anjou roșii SUA se completează perfect. Rețetă și fotografie de Farmbox Direct.
Notele cremoase din brie-ul topit cer un vin cu aciditate bună care să contrabalanseze conținutul mare de grăsime din preparat. Este de preferat un vin alb, fie cu mineralitate ridicată, proaspăt, fie chiar unul dulce, în care să se regăsească gustul de miere din topping.
Un riesling expresiv, din zona Finger Lakes, NY. Un vin cu arome intense de anason, mango, lămâie confiată și o bună aciditate care să-l facă să fie răcoritor, dar complex. Jumătate a fost făcut în tancuri de inox și jumătate în butoaie de lemn, ceea ce îi dă un plus de corp. Chiar dacă acesta este un vin sec, aromele specifice riesling-ului vor face față celor intense din brânza la cuptor.