Rețetă Brie la cuptor cu pere Anjou roșii

Farmbox Direct

Ca în orice alt preparat, echilibrul este principalul ingredient, iar această rețetă de brie la cuptor nu este o excepție! Decadența și densitatea brânzei brie, împreună cu tonurile pământoase ale cimbrului și proaspetele pere Anjou roșii SUA se completează perfect. Rețetă și fotografie de Farmbox Direct.

Mod de preparare Brie la cuptor cu pere Anjou roșii

  1. Preîncălzește cuptorul la 180ºC. Între timp, lasă brânza brie la temperatura camerei.
  2. Adaugă mierea într-un castron, curăță frunzele de cimbru de pe crengi și amestecă-le cu mierea.Sfat: Dacă mierea este solidă, scufundă borcanul în apă fierbinte timp de 5 minute.
  3. Așază brânza brie pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă la cuptor timp de 10-12 minute sau până se topește în centru.
  4. Cât timp brânza este la cuptor, feliază perele, îndepărtând semințele și miezul.
  5. Scoate brânza de la cuptor și pune-o cu grijă pe un platou. Așază feliile de pere peste brânza brie, presară semințele de rodie peste pere și toarnă ușor mierea.
  6. Servește imediat perele trecute prin brânza brie topită sau întinde brânza și topping-urile pe o baghetă.

Asociere cu vinuri americane

Notele cremoase din brie-ul topit cer un vin cu aciditate bună care să contrabalanseze conținutul mare de grăsime din preparat. Este de preferat un vin alb, fie cu mineralitate ridicată, proaspăt, fie chiar unul dulce, în care să se regăsească gustul de miere din topping.

  • Vin St Cosme Riesling Dec/Dry Usa Fl Forge Cellars

    Un riesling expresiv, din zona Finger Lakes, NY. Un vin cu arome intense de anason, mango, lămâie confiată și o bună aciditate care să-l facă să fie răcoritor, dar complex. Jumătate a fost făcut în tancuri de inox și jumătate în butoaie de lemn, ceea ce îi dă un plus de corp. Chiar dacă acesta este un vin sec, aromele specifice riesling-ului vor face față celor intense din brânza la cuptor.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!