Rețetă Nachos cu fasole neagră și năut picant

Un fel de mâncare ușor de preparat sau adaptat și distractiv de gătit este chiar popularul nachos. În locul clasicului bol de chipsuri, o tavă plină de nachos combină chipsurile tortilla cu toate topping-urile dorite. Rețeta de nachos cu fasole neagră și năut picant conține o gamă largă de ingrediente colorate, printre care fasolea neagră, năutul, ardeiul jalapeño sau salsa.

Mod de preparare Nachos cu fasole neagră și năut picant

Mixul de fasole & năut

  1. Într-o tigaie de mărime medie, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o timp de 3-4 minute.
  2. Adaugă usturoiul și gătește încă 1-2 minute.
  3. Adaugă fasolea, năutul, condimentele, sarea și piperul. Călește încă 3-4 minute, până fasolea este gătită. Pune compoziția deoparte.

Nachos

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Întinde chipsurile de tortilla pe o tavă cu grilaj. Pune mixul de fasole peste. Lasă la cuptor timp de 5-10 minute, până se încălzește nachosul.
  3. După ce scoți tava din cuptor, acoperă nachosul cu sosul de salsa preferat, coriandru mărunțit, sos iute și ardei jalapeño.
  4. Se servește imediat.

Asociere cu vinuri americane

Un fel de mâncare în care gusturile se împletesc în cel mai neașteptat mod, ca sunetele unei piese de jazz. Un vin perfect ar fi un spumant alb, brut, însă pentru că în vin nu există verdicte, există preferințe, o să oferim o variantă diametral opusă, însă delicioasă.

  • Vin The Federalist Lodi Zinfandel 2019

    Un vin cu arome de fructe roșii (prune, cireșe) și condimente de scorțișoară. În general se recomandă la mâncăruri din carne, însă conținutul proteic și textura mixului de fasole și năut îl recomandă ca o alegere bună. Deoarece aromele din salsa și sosul iute au nevoie de un partener pe măsură, vinul nu va domina mâncarea.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!