Rețetă Platou de Ziua Recunoștinței cu nuci pecan coapte, glazurate cu sirop de arțar și salvie

Nucile pecan coapte, glazurate cu sirop de arțar și salvie, alături de brânza de capră în crustă de nuci pecan cu rozmarin și crema tartinabilă cu miere și scorțișoară fac ca acest platou să transforme orice zi într-o sărbătoare!

Mod de preparare Platou de Ziua Recunoștinței cu nuci pecan coapte, glazurate cu sirop de arțar și salvie

Nuci pecan glazurate cu sirop de arțar și salvie

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  2. Într-un bol mediu combină siropul de arțar, salvia măcinată și sarea. Adaugă bucățile de nuci pecan și amestecă pentru a le acoperi. Adaugă salvia proaspătă și amestecă din nou, apoi toarnă compoziția pe foaia de copt tapetată.
  3. Presară nucile pecan într-un strat uniform și lasă-le la cuptor timp de 12-14 minute sau până ce se rumenesc ușor. Agită tava la jumătatea timpului.

Brânză de capră în crustă de nuci pecan cu rozmarin

  1. Amestecă bucățile de nuci pecan, rozmarinul și pudra de usturoi într-un robot de bucătărie. Mixează până când nucile pecan au o textură asemănătoare pesmetului.
  2. Toarnă amestecul de nuci pecan pe o farfurie și pune batonul de brânză de capră deasupra.
  3. Rulează brânza prin amestecul de nuci pecan, presează pentru a se lipi.

Cremă tartinabilă de nuci pecan cu miere și scorțișoară

  1. Într-un robot de bucătărie, amestecă bucățile de nuci pecan, mierea, uleiul și scorțișoara. Amestecă la viteză mare, până când nucile pecan sunt tocate fin.
  2. Toarnă compoziția într-un vas mic și pune-l pe platou.
  3. Combină cu brânză, mezeluri și biscuiți sărați.

Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un platou perfect pentru primirea oaspeților, care se potrivește de minune cu orice tip de vinuri datorită diversității de gusturi, arome și texturi. Putem alege atât un vin alb, cât și unul roșu, cu arome din California.

  • Murphy Goode Cabernet Sauvignon

    Un clasic californian care nu dezamăgește! Nasul este îndrăzneț, cu coacăze negre, iar stejarul se simte doar subtil. Un vin delicios cu gust prelung de fructe negre și o textură foarte catifelată, mătăsoasă. Specifice sunt notele de mentă, piper și afine. Perfect atât lângă nucile pecan, cât și lângă crema tartinabilă.

  • Kendall Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc

    Brânza de capră și crema tartinabilă pot beneficia de aromele unui Sauvignon Blanc cu note tentante de pere, măr verde, lime și ananas. Un vin cu o aciditate plăcută, care nu se simte deloc agresiv. Bine echilibrat și cu o mineralitate bună.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!