Rețetă Muffuletta

În mod tradițional se prepară cu pâine tăiată pe orizontală, acoperită cu straturi de salată de măsline marinată – după o rețetă emblematică, special creată pentru acest sandwich cu o zi înainte pentru o aromă și mai intensă. Savurează alături de vinul de California preferat!

Mod de preparare Muffuletta

 1. Într-un bol amestecă toate ingredientele pentru umplutură. Poți face acest lucru cu o zi înainte de servire. Acoperă și lasă la frigider.
 2. Întinde 1 lingură sos Dijon pe fiecare parte a pâinii.
 3. Întinde umplutura pe ambele jumătăți de pâine.
 4. Pune friptura de vită pe una dintre felii.
 5. Pune salamul de Genoa pe partea opusă, la fel și șunca.
 6. Pune brânza Provolone peste friptura de vită.
 7. Pune mozzarella peste șuncă.
 8. Pune cele 2 jumătăți împreună și înfășoară-le strâns în folie alimentară.
 9. Așază sandwich-ul între două tăvi de copt și pune deasupra o tigaie grea din fontă sau un alt obiect greu pentru aplatizarea acestuia. Dacă ai la îndemână, poți folosi și un sandwich maker. Lasă să se aplatizeze timp de o oră și schimbă poziția după 30 de minute sau mai mult, dacă dorești.
 10. Scoate sandwich-ul din folia alimentară și taie-l în 4 bucăți. Poftă bună!

Asociere cu vinuri americane

Acest mix de arome, cărnuri fine și brânzeturi diverse, dominate de măsline, are nevoie de un vin care să facă față atât aromelor, cât și conținutului ridicat de grăsimi, deci vom opta pentru ceva intens și cu aciditate bună. Se potrivesc atât un alb baricat, cât și un roșu fructat.

 • Riverstone Chardonnay - 2019 - Aroyo Seco, Monterey

  Un Chardonnay de California numai bun să-l savurezi oricând, fără o ocazie pretențioasă. Se deschide cu arome de pere, citrice și se continuă cu note de stejar și unt, perfecte lângă îngredientele din sandwich. Un vin ușor de băut, cu o bună aciditate care ajută digestia unui astfel de preparat.

 • Klinker Brick Bickmason Blend

  Un cupaj frumos din Zinfandel, Petite Sirah, Syrah și Cabernet Sauvignon. Impresionează printr-o culoare închisă de vișine cu arome intense de lemn pe lângă fructele negre și roșii (căpșune, prune, vișine). Pe final se simt și ceva condimente, iar taninurile creează un final neted. Multitudinea de arome din vin se potrivește perfect alături de multitudinea de arome din sandwich.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!