Rețetă Antricot de vită SUA în crustă de nuci pecan cu sos de hrean

Nucile pecan din rețeta de antricot în crustă propusă de Bobby Parrish oferă un plus de savoare și textură crocantă. Servită cu dressing-ul de hrean, este perfectă pentru sezonul sărbătorilor, dar și pentru restul anului.

Mod de preparare Antricot de vită SUA în crustă de nuci pecan cu sos de hrean

  1. Condimentează generos antricotul cu sare și piper și lasă-l la temperatura camerei timp de o oră. Este important ca bucățile de carne puse la cuptor să nu fie reci, altfel se vor găti neuniform.
  2. Între timp, pregătește sosul de hrean. Amestecă toate ingredientele într-un castron mic și adaugă ¼ linguriță de sare și puțin piper negru măcinat. Verifică dacă s-a obținut gustul dorit și asezonează în funcție de preferințe. Sosul poate fi pregătit cu o zi înainte și păstrat la frigider.
  3. Preîncălzește cuptorul la 160°C și pregătește topping-ul de nuci pecan. Adaugă într-un robot de bucătărie nucile împreună cu rozmarinul, cimbrul, pesmetul panko, untul, 2 căței de usturoi, o lingură de muștar, ¼ lingurițe de sare și piper negru măcinat, după gust. Amestecă până obții compoziția necesară și pune-o deoparte.
  4. Crestează partea superioară a antricotului astfel încât să poți umple carnea cu cei 6 căței de usturoi rămași. Unge cu cele două linguri de muștar rămase și adaugă topping-ul de nuci pecan, aplicând cât mai ferm pentru a nu aluneca. Pune carnea într-o tavă și bag-o la cuptor, asigurându-te că grătarul pe care așezi tava este poziționat pe treimea inferioară. Introdu în mijlocul cărnii un termometru digital cu sondă și acoperă ușor antricotul cu folie de aluminiu, astfel încât nucile pecan să nu se ardă. Gătește timp de o oră și jumătate. Scoate folia și continuă să le lași la cuptor până ce temperatura internă atinge 49°C. Pentru o friptură medium-rare gătește încă o oră. În cazul în care nu folosești un termometru digital, verifică temperatura internă după 2 ore. Ideal ar fi să optezi pentru cel digital deoarece poate fi lăsat în bucățile de carne în timp ce acestea se gătesc.
  5. Acoperă friptura cu folie de aluminiu și las-o la temperatura camerei timp de 30 de minute, astfel încât să fie suculentă. Taie carnea fâșii și servește-o cu sos de hrean, după gust. Bucură-te de un preparat delicios!

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

 

Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat extrem de delicios și plin de savoare pentru care este nevoie de un vin corpolent care să facă față atât texturii cărnii, dar și aromelor din crustă și mai ales hreanului din sos, care are arome puternice. În acest caz vinurile roșii puternice din California sunt o alegere excelentă pentru că aduc taninuri care să scoată în evidență cât de suculentă e carnea, dar și arome de vanilie și fructe care să completeze condimentele.

  • L'Aventure Optimus Estate 2018

    Un cupaj de Syrah, Cabernet Sauvignon, Petite Verdot de la Paso Robles. Cu o culoare violet intens, arome de dulceață de prune, lemn dulce, tutun, ciocolată și taninuri rotunde, dar bine definite. Este bogat, corp mediu spre plin, potrivit pentru a face față atât cărnii de vită cât și gustului intens al crustei.

  • Piedrasassi PS Syrah

    Când spunem un vin cu condimente, spunem Syrah. Pe lângă piper și cuișoare, acesta are arome intense de fructe negre, mai ales cireșe amare, piele tăbăcită, fum și măsline. Un vin cu taninuri mai uscate, mai vegetale, care să lase sosul să se exprime, în timp ce scoate în evidență și gustul nucilor pecan.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!