Rețetă File de cod Alaska la grătar cu legume rădăcinoase coapte

Această rețetă pe bază de pește nu este doar ușor de preparat, ci și un mod eficient de a servi o masă sănătoasă acompaniată de savuroasele legume rădăcinoase.

Mod de preparare File de cod Alaska la grătar cu legume rădăcinoase coapte

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C (175°C cu ventilație). Acoperă tava cu hârtie de copt. Curăță legumele, taie în jumătăți și așază-le pe tavă. Unge legumele cu ulei de măsline, sirop de arțar și sare și lasă-le în cuptor timp de 35 de minute.
  2. Spală lămâia cu apă fierbinte, apoi usuc-o și rade fin coaja. Desprinde frunzele de cimbru de pe tulpini și toacă-le. Spală bucățile de pește cu apă rece, usucă cu grijă și amestecă coaja de lămâie rasă, cimbrul și uleiul de măsline. Întinde amestecul pe bucățile de file și lasă la aromat 15 minute. Mai apoi gătește bucățile de file pe grill (sau în tigaia grill) timp de 2-3 minute pe fiecare parte, condimentând cu sare și piper.
  3. Curăță hreanul, apoi rade-l fin și servește-l cu pește și legume.

Caută fileul de cod de Alaska la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

 

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Deoarece peștele este ca o pânză pe care bucătarul construiește cu ajutorul celorlalte ingrediente, recomandarea de vin trebuie să le ia pe acestea în considerare. Aici vom avea nevoie de un vin alb, sec, cu arome citrice, care să fie la același nivel de intensitate aromatică cu lămâia și hreanul.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!