Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.
Rețetă Salată cu varză kale, nuci pecan prăjite, quinoa, muștar și sirop de arțar
Această salată vegană, plină de nutrienți, propusă de Gena Hamshaw, combină nucile pecan, varza kale, sfecla aurie, fasolea verde și quinoa. Asezonarea ingredientelor cu dressing-ul din muștar și sirop de arțar transformă rețeta într-un preparat delicios ce poate fi atât o opțiune sănătoasă de aperitiv, cât și o garnitură plină de culoare.
Mod de preparare Salată cu varză kale, nuci pecan prăjite, quinoa, muștar și sirop de arțar
- Pentru a pregăti salata preîncălzește cuptorul la 205°C. Taie sfeclele și pune-le pe fiecare într-o folie de aluminiu. Se pun la cuptor timp de 40-45 de minute sau până când sfecla devine fragedă (verifică cu o furculiță). Lasă-le să se răcească aproximativ 10 minute, apoi pune-le sub jet de apă rece și decojește-le (ar trebui să se desprindă foarte ușor; dacă ungi sfecla cu puțin ulei înainte de coacere, îndepărtarea cojii va fi chiar mai ușoară). Mărunțește sfeclele și lasă-le deoparte.
- În timp ce sfecla e la cuptor, pune quinoa într-o oală de dimensiune medie și adaugă apa. Adu la punctul de fierbere. Ulterior redu focul, acoperă quinoa și las-o să fiarbă înăbușit timp de 8 minute. Adaugă apoi fasolea verde, pune capacul și continuă să fierbi la foc mic timp de 5 minute. Ia de pe foc oala cu quinoa și fasole verde și pune-o deoparte pentru 5 minute. Amestecă cu o furculiță, acoperă și pune deoparte.
- Pune o tigaie la foc mic și adaugă nucile pecan. Prăjește-le scuturând tigaia la fiecare 30 de secunde, până ce se resimte mirosul de nuci prăjite, timp de aproximativ 5 minute. De îndată ce simți aroma specifică, pune nucile într-o farfurie (dacă le lași în tigaie vor continua să se prăjească).
- Pentru pregătirea dressing-ului, amestecă uleiul, siropul de arțar, muștarul, tamari-ul, oțetul de mere, oțetul balsamic și drojdia inactivă într-un bol mic sau într-o cană gradată. Folosește un tel pentru a amesteca întreaga compoziție. Dacă sosul are o consistență mai groasă decât îți dorești, amestecă cu apă caldă până se va obține consistența dorită. (Depozitat la frigider, într-un recipient ermetic, dressing-ul se va menține timp de o săptămână; se va obține o jumătate de cană).
- În completarea întregii compoziții, atunci când toate ingredientele sunt pregătite, pune varza kale într-un vas mare și adaugă trei linguri de dressing. Amestecă cu mâna curată varza și sosul, până când aceasta e bine acoperită (varza nu trebuie să fie scufundată în sos, vei adăuga mai multă vinegretă imediat). Adaugă quinoa bine gătită, fasolea verde, sfecla și nucile pecan și amestecă toate ingredientele. Poți adăuga în continuare dressing, după gust. Gustă și adaugă sare și piper dacă e cazul. Poftă bună!
Asociere cu vinuri americane
O salată vegană sățioasă care se poate savura alături de un pahar de vin alb mai complex, datorită nucilor pecan din compoziție care aduc grăsimi bune, dar și a dressing-ului cu muștar care unește gusturile dulce și acid.
-
Forge Cellars Finger Lakes Classique Dry Riesling
Nu lăsa culoarea de lămâie palidă să te păcălească, avem în față un vin rotund, interesant. Arome de citrice, pere, măr verde, kiwi și iarbă pentru a sublinia notele vegetale din salată. Aciditatea ridicată contrabalansează frumos grăsimile din nucile pecan.
-
Vin Kendall - Jackson Vintner's Reserve Chardonnay
Un Chardonnay untos, plin, cu un postgust ușor dulceag care se potrivește cu dressing-ul. Aromă de croissante, vanilie, dar și câteva fructe tropicale care scot în evidență gustul nucilor pecan. La salatele cu sosuri mai complexe sau în care pui orice tip de nuci alege vinuri mai complexe, care au petrecut ceva timp în butoaie de stejar, cum este acesta, ca vinul să nu pară mai puțin interesant decât mâncarea.