Rețetă Chiftele suedeze cu prune de California

Delicioasele prune de California adaugă savoare și frăgezime acestei rețete de chiftele suedeze. Ornat cu mărar proaspăt, acest preparat este cu adevărat delicios!

Mod de preparare Chiftele suedeze cu prune de California

  1. Mărunțește pâinea și înmoaie-o în lapte cu sare, ienibahar, nucșoară, cardamom și piper.
  2. Cât timp pâinea se înmoaie, încălzește 1 ½ lingurițe de ulei într-o tigaie și călește ceapa timp de 5 minute sau până devine translucidă, iar mai apoi las-o să se răcească.
  3. Într-un castron mare, amestecă carnea de vită, cea de porc, pâinea, uleiul și piureul de prune. Lasă deoparte timp de 30 de minute pentru a putea forma chiftelele mai ușor.
  4. Preîncălzește cuptorul la 175°C.
  5. Împarte compoziția pentru a obține 20 de chiftele. Umezește-ți degetele cu apă și formează cu grijă chiftelele. Așază-le pe o tavă de copt. Lasă la cuptor timp de 15 minute sau până când vor fi complet gătite.
  6. Cât timp chiftelele sunt la cuptor, încinge 1 ½ lingurițe de ulei într-o tigaie.
  7. Adaugă făina și amestecă timp de 2 minute. Adaugă supa, smântâna și lasă la fiert, amestecând continuu, până obții o compoziție mai groasă. Asezonează cu sare și piper. Adaugă mărarul, apoi chiftelele și lasă în tigaie la fiert.

Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

 

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Asociere cu vinuri americane

O rețetă care scoate în evidență cât de delicioasă poate fi globalizarea. Carnea de vită americană merită un vin roșu puternic, corpolent și expresiv.

  • Francis Ford Coppola Diamond Collection Cabernet Sauvignon

    Un vin complex, creat din struguri provenind din zone diferite, de la El Dorado în nord, până la Paso Robles în sud. Aromele sale includ afine, cireșe, mirodenii, iar în gust regăsim prune, coacăze, ierburi uscate și stejar ars. Toate acestea vin în completarea suculenței din carne, iar gustul de prune din vin îl prelungește pe cel din mâncare.

  • L'aventure optimus estate 2017

    Un vin puternic, intens, un blend deosebit de struguri roșii: Syrah care aduce condimente, Cabernet Sauvignon care îi dă corpolență și arome intense de fructe negre și Petit Verdot ale cărui taninuri contrabalansează sosul dens al preparatului. Extrem de echilibrat, rotund și gata să sublinieze calitate cărnii de vită.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!