
Caută somonul sălbatic la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.
Această rețetă creată de Chef Yen Koh este ușor de preparat și va deveni una dintre preferatele tale.
Caută somonul sălbatic la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.
Bogăția de gusturi și arome din acest preparat cere un vin cu note picante, care să echilibreze sosul și să pună în valoare marinada. Deoarece somonul, prin conținutul său proteic și textură, se poate asocia și cu vinuri roșii, în acest caz vom recomanda vinuri care se potrivesc cu sosul.
Un vin rubiniu cu un gust care aduce aminte de sosul pentru grătar, adică afumat și fructat. Gust catifelat, cu o bună aciditate, care îl face proaspăt și plăcut. Taninuri rotunde care să potențeze gustul condimentelor din peștele uns bine cu sos.
Syrah-ul este alegerea perfectă pentru mâncăruri de inspirație asiatică deoarece aduce în pahare acele arome de condimente care se regăsesc și în mâncare. Randy Ullom, Winemaster spune despre acesta: „Vin bogat cu arome de prune, gem de mure, cola şi mirodenii – în cantitatea ideală, şi cu taninuri catifelate.” O alegere inspirată pentru asocierea cu miso și chili, arome puternice, care ar putea domina alte vinuri.