Rețetă Somon tataki la grătar cu maioneză miso și sos de soia

Yen Koh

Această rețetă creată de Chef Yen Koh este ușor de preparat și va deveni una dintre preferatele tale.

Mod de preparare Somon tataki la grătar cu maioneză miso și sos de soia

  1. Marinează fileul de somon.
  2. Adu supa de legume la temperatura camerei, adaugă sosul cu chili și dizolvă gelatina în supă. Toarnă compoziția într-o tavă puțin adâncă și lasă la frigider timp de 15 minute.
  3. Într-un castron amestecă pasta miso cu zahărul până când acesta se dizolvă. Toarnă compoziția într-un sac de ornat și lasă deoparte.
  4. Încinge o tigaie antiaderentă și adaugă uleiul de soia, iar apoi gătește fileul de somon pentru doar 30 de secunde pe fiecare parte.
  5. Feliază somonul tataki după plac și așază pe farfurie împreună cu jeleul de sos de soia shoyu și maioneza miso.
  6. Asezonează cu ceapă verde și ardei iute.

Caută somonul sălbatic la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Bogăția de gusturi și arome din acest preparat cere un vin cu note picante, care să echilibreze sosul și să pună în valoare marinada. Deoarece somonul, prin conținutul său proteic și textură, se poate asocia și cu vinuri roșii, în acest caz vom recomanda vinuri care se potrivesc cu sosul.

  • The Federalist Zinfandel

    Un vin rubiniu cu un gust care aduce aminte de sosul pentru grătar, adică afumat și fructat. Gust catifelat, cu o bună aciditate, care îl face proaspăt și plăcut. Taninuri rotunde care să potențeze gustul condimentelor din peștele uns bine cu sos.

  • Kendall-Jackson Vintner's Reserve Syrah

    Syrah-ul este alegerea perfectă pentru mâncăruri de inspirație asiatică deoarece aduce în pahare acele arome de condimente care se regăsesc și în mâncare. Randy Ullom, Winemaster spune despre acesta: „Vin bogat cu arome de prune, gem de mure, cola şi mirodenii – în cantitatea ideală, şi cu taninuri catifelate.” O alegere inspirată pentru asocierea cu miso și chili, arome puternice, care ar putea domina alte vinuri.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!