Rețetă Somon afumat la rece cu prune de California și whiskey SUA

Această rețetă combină trei produse diferite, dar specifice Americii: somonul, prunele și whiskey-ul. Rezultatul este un pește afumat cu arome intense.

Mod de preparare Somon afumat la rece cu prune de California și whiskey SUA

  1. Presară zahăr, sare și piper pe toate părțile somonului și lasă-l la frigider timp de 24 de ore.
  2. Spală și usucă somonul. Freacă-l cu prunele uscate tocate mărunt și whiskey-ul.
  3. Afumă somonul la rece, la o temperatură de 18-25°C, timp de 8-9 ore. Asta e tot, atât de ușor!

Caută somonul sălbatic la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful și în hypermarketurile din România.

 

Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.

Asociere cu vinuri americane

O rețetă cu ingrediente atât de îndrăznețe și de calitate are nevoie de un vin care să îi facă față atât din punct de vedere al intensității aromatice, cât și al combinației de gusturi.

  • Forge Cellars Finger Lakes Classique Dry Riesling

    O asociere care duce regula simplă „pește cu vin alb” la un alt nivel. Pentru că whiskey-ul imprimă în somon accente florale, dar și afumate, iar acesta este în sine un pește gras, e nevoie de un vin care să aibă aciditate mare, dar și arome pe măsură. Acest vin de culoarea aurului lichid surprinde cu arome de sirop de arțar, citrice și notele specifice de kerosen. Pentru cunoscători.

  • Schug - Chardonnay Carneros

    Întrucât ingredientele preparatului sunt aromate intens, poți alege un vin alb mai complex, cum ar fi un Chardonnay baricat. Acest exemplar de Los Carneros aduce în pahar arome de frișcă, vanilie, măr auriu și pere. În gust se remarcă prin note de citrice intense (lămâie galbenă, perfectă alături de pește), mere coapte și o idee de vanilie.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!