Găsești prunele de California la partenerii noștri online – Prăvălia Bio și Vegis.
Rețetă Sandwich Banh Mi cu chifetele de curcan în stil vietnamez și piure din prune de California
Sandwich-urile vietnameze Banh Mi au devenit extrem de populare, iar această variantă cu chifteluțe de curcan va deveni cu siguranță una dintre preferatele tale. Piureul din prune de California oferă acestor chifteluțe picante o textură suculentă, fără a adăuga grăsimi.
Mod de preparare Sandwich Banh Mi cu chifetele de curcan în stil vietnamez și piure din prune de California
- Într-un bol mare, amestecă carnea de curcan, piureul de prune uscate din California, castanele de apă, ceapa verde, sosul de pește, usturoiul, sosul sriracha și sarea. Lasă compoziția la frigider timp de 30 de minute pentru a fi mai ușor de modelat în chifteluțe.
- Încălzește cuptorul la 175°C. Împarte amestecul de chifteluțe în 20 de porții egale. Umezește-ți degetele cu apă și formează cu grijă biluțe din amestec. Așează-le pe o tavă de copt cu margini ridicate. Coace chifteluțele timp de aproximativ 15 minute sau până când sunt bine gătite.
- Taie chiflele pe jumătate, pe orizontală, și scoate o parte din miez pentru a face loc pentru umplutură. Pentru fiecare sandwich, unge un strat subțire de maioneză pe interiorul chiflei. Pe partea inferioară a chiflei, pune câteva felii de jalapeño, 4 chifteluțe, 4 fire de coriandru și 2 linguri de murături. Acoperă cu cealaltă jumătate a chiflei.
Murături din morcov și ridiche
- Așază legumele tăiate julien într-un bol termorezistent.
- Într-o cratiță mai mică, încălzește oțetul de orez, zahărul și sarea doar până când zahărul se dizolvă. Lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei și toarnă-l peste morcov și ridiche.
- Lasă-le să stea la temperatura camerei timp de o oră sau pune-le la frigider, acoperite, peste noapte. Scurge murăturile înainte de a le folosi.