Rețetă Cartofi dulci cu sare de mare și rozmarin prăjit în unt pecan Texas

Această garnitură este pur și simplu delicioasă și se potrivește perfect cu pește sau carne.

Mod de preparare Cartofi dulci cu sare de mare și rozmarin prăjit în unt pecan Texas

  1. Într-un bol de sticlă amestecă untul și nucile pecan până când se combină uniform. Folosește o spatulă de cauciuc pentru a închega untul. Transferă compoziția pe o bucată de hârtie cerată și creează o formă alungită. Lasă la frigider.
  2. Preîncălzește cuptorul la 204°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  3. Unge cartofii dulci cu ulei și asezonează cu sare și rozmarin pentru a forma o crustă peste coajă. Nu pune cartofii în folie de aluminiu. Coace cartofii dulci timp de 1 oră, până când trec testul furculiței.
  4. Lasă cartofii dulci să se răcească ușor. Taie-i pe mijloc și servește-i cu unt de nuci pecan texas deasupra.

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

 

Caută nucile pecan la partenerii noștri online Freshful, Driedfruits sau în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un preparat vegan delicios sau o garnitură savuroasă, asocierea cu vin pentru acești cartofi se va centra pe ideea de unt. Pe deoparte vom alege un vin care a dobândit arome untoase prin maturare în lemn de stejar, pe de altă parte, acest vin trebuie să fie și cu o bună aciditate, pentru a contrabalansa senzația de grăsime. Tocmai am descris un Chardonnay baricat de California.

  • Kendall - Jackson Vintner's Reserve Chardonnay

    Un vin auriu, cu o bună aciditate, capabilă să susțină aromele de nuci pecan în unt. Impresionează prin note de pere, mere verzi și ceva ananas, urmate de acea notă untoasă, vanilată, pe care o căutam pentru a prelungi gustul preparatului.

  • Copain Touse Ensemble Chardonnay

    Un Chardonnay cât se poate de untos cu note de smântână, unt, stejar, piersici, pere, citrice. În gust este lung, cu intensitate peste medie, o bună aciditate și o textură catifelată, cu postgust lung, de piersici coapte care va aduce un plus degust fructuos mesei.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!