

Această garnitură este pur și simplu delicioasă și se potrivește perfect cu pește sau carne.
Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.
Un preparat vegan delicios sau o garnitură savuroasă, asocierea cu vin pentru acești cartofi se va centra pe ideea de unt. Pe deoparte vom alege un vin care a dobândit arome untoase prin maturare în lemn de stejar, pe de altă parte, acest vin trebuie să fie și cu o bună aciditate, pentru a contrabalansa senzația de grăsime. Tocmai am descris un Chardonnay baricat de California.
Un vin auriu, cu o bună aciditate, capabilă să susțină aromele de nuci pecan în unt. Impresionează prin note de pere, mere verzi și ceva ananas, urmate de acea notă untoasă, vanilată, pe care o căutam pentru a prelungi gustul preparatului.
Un Chardonnay cât se poate de untos cu note de smântână, unt, stejar, piersici, pere, citrice. În gust este lung, cu intensitate peste medie, o bună aciditate și o textură catifelată, cu postgust lung, de piersici coapte care va aduce un plus degust fructuos mesei.