Rețetă Fasole gătită în stil Boston

Dacă îți place fasolea, atunci probabil vei îndrăgi această rețetă. Preparatul și-a câștigat popularitatea în rândul locuitorilor Statelor Unite și este considerat o masă tradițională reconfortantă, perfectă pentru reuniunile de duminică alături de familie sau o garnitură potrivită la un grătar cu prietenii. De asemenea, acest fel de mâncare poate fi pregătit înaintea unei săptămâni aglomerate pentru a te asigura că nu mai e nevoie să prepari cina timp de câteva zile.

Fără lactoză și gluten.

Mod de preparare Fasole gătită în stil Boston

 1. Dacă folosești fasole uscată, las-o la înmuiat peste noapte în apă rece. Apoi scurge-o și pune-o la fiert.
 2. Preîncălzește cuptorul la 165°C.
 3. Într-un vas de 2 litri adaugă ½ din gramajul de fasole pe fundul vasului, peste care așezi câte un strat format din jumătatea cantității de slănină și ceapă. Repetă straturile încă o dată.
 4. Într-o cratiță, combină melasa, sarea, piperul, muștarul uscat, ketchupul, sosul Worcestershire și zahărul brun. Adu amestecul la punctul de fierbere și toarnă-l peste fasole. Pune suficientă apă (sau lichid rămas de la gătit) pentru a acoperi fasolea. Acoperă vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu.
 5. Gătește 3-4 ore în cuptorul preîncălzit până se înmoaie fasolea.

Note

1. Cantitățile de condimente și arome pot fi ajustate în funcție de preferință.

2. Rețeta poate fi dublată pentru a obține o cantitate mai mare. În acest caz se va folosi un vas mai încăpător.

3. Scoate capacul la jumătatea procesului de gătire și adaugă mai multă apă, dacă este cazul, pentru a preveni uscarea fasolei.

Asociere cu vinuri americane

Un fel de mâncare simplu, cinstit, pentru întreaga săptămână se potrivește cu un vin nepretențios, care să aducă o mică bucurie la finalul fiecărei zile. Fiind un preparat pe bază de legume, merge alături de un vin alb mai corpolent.

 • Mondavi Napa Valley Chardonnay

  Un Chardonnay de California untos va aduce suficientă aciditate cât mâncarea să nu pară greoaie, în timp ce aromele sale de vanilie și unt vor transforma un preparat simplu într-o experiență mai elevată.

 • Forge Cellars Dry Riesling Classique

  Deoarece acest fel de mâncare își are originile în zona Germaniei, fiind adus în SUA, poate că este o idee bună să îl acompaniem cu un vin de origine germană, un Riesling. Aromele de pere, citrice, dar și petrol sau miere, care formează semnătura aromatică a acestui soi, vor sublinia gustul de afumătură al slăninei din compoziție și vor transforma preparatul într-un festin.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!