Rețetă Supă de dovleac Butternut Squash și fenicul prăjit cu salvie crocantă

California Wines

Dovleacul Butternut Squash și feniculul formează un duo delicios în supă. Feniculul, cu aroma sa asemănătoare cu lemnul dulce, adaugă note ierboase și împiedică crema să fie prea dulce. O rețetă ideală pentru Ziua Recunoștinței sau pentru orice masă de toamnă. Poate fi servită și alături de o salată consistentă sau de un platou de brânzeturi pentru o cină light.

Rețetă propusă de California Wines.

Mod de preparare Supă de dovleac Butternut Squash și fenicul prăjit cu salvie crocantă

  1. Preîncălzește cuptorul la 220°C. Taie capetele dovleacului, apoi taie-l pe lungime în jumătate. Scoate semințele și miezul fibros. Taie fiecare jumătate în 3 sau 4 bucăți. Alege o tavă de copt suficient de mare pentru a încăpea dovleacul și feniculul, apoi unge fundul acesteia cu o lingură de ulei de măsline. Așază dovleacul și feniculul în tavă, cu partea tăiată în jos, acoperă bine cu folie de aluminiu și coace până când un cuțit poate pătrunde ușor în dovleac, aproximativ 45 de minute. Lasă să se răcească, apoi scoate miezul dovleacului din coajă și aruncă coaja. Toacă grosier feniculul.
  2. Într-o oală mare și grea, topește untul la foc mediu-mic. Adaugă ceapa și sotează până devine moale și dulce, aproximativ 10 minute. Adaugă cimbrul și gătește încă 1 minut. Adaugă dovleacul, feniculul și 1l de supă. Adu la fierbere și gătește ușor timp de 5 minute. Pune totul într-un blender și pasează, în mai multe runde, dacă este necesar. Pune din nou amestecul în oală și încălzește. Dacă consideri necesar, mai poți adăuga supă până obții consistența dorită. Supa nu trebuie să fie prea groasă. Asezonează cu sare și piper.
  3. Pentru prepararea salviei prăjite: într-o tigaie mică, topește untul cu uleiul la foc mediu-mic. Adaugă frunzele de salvie și gătește-le încet. Întoarce-le cu ajutorul unui clește până se închid la culoare și devin crocante, aproximativ 5 minute. Scoate-le pe un prosop de hârtie și presară sare. Poți pregăti frunzele de salvie cu până la 2 ore înainte.
  4. Pune crème fraîche într-un bol și, dacă este necesar, subțiază cu apă compoziția până când o poți amesteca cu un tel. Împarte supa fierbinte în 6 boluri, apoi adaugă în fiecare puțină crème fraîche. Garnisește cu 2 frunze de salvie prăjită. Servește imediat.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!