Rețetă Legume coapte cu sare Salty Wahine

Salty Wahine Gourmet Hawaiian Sea Salts

Această rețetă realizată de cei de la Salty Wahine Gourmet Hawaiian Sea Salts LLC este pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustoasă!

Mod de preparare Legume coapte cu sare Salty Wahine

 1. Taie legumele cubulețe.
 2. Adaugă ulei de măsline și jumătate din Hawaiian Rub într-un bol.
 3. Adaugă cartofii și ceapa, amestecând până ce vor fi acoperite.
 4. Pune-le într-o tavă de copt.
 5. Coace la 170°C timp de ½ oră, amestecă și adaugă cealaltă jumătate de Hawaiian Rub.
 6. Adaugă ulei de măsline dacă e cazul și coace timp de încă ½ oră, până când cartofii devin crocanți la exterior și fragezi în interior.

Caută cartofii dulci de origine SUA în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

O mâncare în sine sau o garnitură delicioasă, acest fel are nevoie de un vin alb corpolent, rotund, care să completeze cu arome intense un fel sățios. Deoarece legumele au fost pregătite la cuptor, ele și-au pierdut din prospețime, dar au câștigat o textură cremoasă.

 • La Crema Chardonnay Sonoma Coast - 2017

  Un chardonnay care a fost păstrat în butoaie de stejar timp de câteva luni, ceea ce i-a dat un gust catifelat. Are arome citrice cu note florale și de miere. Când îl bem, simțim arome de piersici și pere cu o aciditate vie. În postgust se vor simți în continuare caisele și o adiere de stejar ușor prăjit, ambele potrivite pentru legume coapte.

 • Francis Ford Coppola Diamond Collection Pavilion Chardonnay

  Un alt exemplu excelent de chardonnay cremos și învechit în stejar. Ușor de îndrăgit, cu note de unt, arome de tartă cu mere. Aciditate mai joasă, plăcută, potrivită unor mâncăruri de asemenea mai puțin acide, cum sunt aceste legume. În postgust rămâne o notă tropicală (fructul pasiunii) care se potrivește perfect cu cartofii dulci.

Distribuie pe