Rețetă Tartă întoarsă cu pere
Această tartă întoarsă cu pere aduce arome de sezon unui preparat tradițional, perfect pentru mesele de sărbători. Înlocuirea clasicului ananas din rețeta americană cu perele dulci și suculente oferă note festive desertului emblematic. Acest tort însiropat și dulce are arome de scorțișoară și condiment chinezesc Five Spice, iar para caramelizată este un adevărat deliciu. Este genul de desert care te va face cu siguranță să-ți mai dorești o porție. Rețetă propusă de The Seaside Baker.
Mod de preparare Tartă întoarsă cu pere
- Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-o tavă rotundă de 20-23 cm topește untul la cuptor, presărând ulterior zahăr brun. Adaugă feliile de pere peste acesta.
- Pentru a prepara blatul, bate untul și zahărul brun până ce compoziția devine cremoasă și aerată.
- Adaugă ouăle pe rând, răzuind totodată marginile bolului cu o spatulă. Mixează la viteză medie-mare până când ouăle sunt bine încorporate.
- Adaugă vanilia și continuă să mixezi.
- Într-un alt bol mixează împreună făina, praful de copt, sarea, scorțișoara și condimentul chinezesc Five Spice.
- Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul de unt, turnând alternativ și laptele bătut. Mixează la viteză mică până se combină ingredientele.
- Întinde aluatul uniform peste pere.
- Coace tortul la cuptor timp de 22-25 de minute sau până când prăjitura trece „testul scobitorii”. Folosește un cuțit pentru a scoate atent tarta din forma de copt. Așază tortul pe o farfurie rezistentă la căldură și lasă-l să se răcească timp de 30 de minute. Poți servi acest desert cald sau rece, în funcție de preferințe. A se păstra la frigider.