Rețetă Panini de Pui asezonat cu merișoare și sos de rozmarin cu usturoi

Acest sandwich apetisant este o adevărată încântare! Gustul dulce-acrișor al merișoarelor uscate americane este bine combinat cu o varietate de texturi și arome: rozmarin cu aromă de lămâie și pin, brânza Fontina dulce și picantă, rucola piperată, pui la grătar, sos de maioneză cremoasă și puțină pudră de piper Sichuan. Nu mai vorbim de pâinea brioche la grill, care „îmbrățișează” toate ingredientele!

Courtesy of Cranberry Marketing Committee.

Versiune adaptată după rețeta bucătarului Michael D. Rosenblum, Executive Chef la reședința Ambasadorului Statelor Unite în China.

Mod de preparare Panini de Pui asezonat cu merișoare și sos de rozmarin cu usturoi

  1. Combină fructele congelate, zahărul, coaja de portocale, apa și sarea într-o oală la foc mediu. Se fierbe timp de 20-30 de minute sau până când lichidul s-a redus și conținutul s-a îngroșat. Pune deoparte.
  2. Pentru a pregăti puiul asezonat cu merișoare, amestecă împreună puiul, crema de merișoare, sarea, uleiul și pulberea de piper. Toacă mărunt rozmarinul și adaugă-l în bol. Amestecă bine, încorporează toate ingredientele în marinada de carne. Pune deoparte.
  3. Pentru sosul aioli cu rozmarin și merișoare, pune merișoarele americane congelate și uleiul vegetal într-un bol, urmând să amesteci până obții un piure omogen. Adaugă maioneza. Pornind din mijloc, amestecă ușor până când tot amestecul de ulei și merișoare este emulsionat. Toacă mărunt rozmarinul și merișoarele uscate americane și adaugă-le în amestecul de maioneză. Se asezonează cu sare și piper. Lasă deoparte.
  4. Încălzește grătarul sau o tigaie de fontă la temperatură mare și pune puiul la gătit. Pentru a ști cu precizie dacă pieptul de pui e complet făcut, folosește un termometru cu citire rapidă introdus în partea mai groasă a puiului. Atunci când e gata, termometrul arată temperatura de 74°C. Puiul se lasă să se răcească complet înainte de a fi tăiat în felii.
  5. Pentru asamblarea sandwich-ului, prăjește pe grill ambele părți ale pâinii până când devin aurii. Întinde un strat generos de maioneză pe ambele părți ale pâinii. Adaugă rucola, brânza, puiul la grătar și merișoarele uscate pe o parte și acoperă cu cealaltă felie. Taie în bucăți și este gata de servire!

Caută merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!