Rețetă Pere prăjite în tigaie cu ciuperci, farro și nuci

Aceasta este o opțiune excelentă pentru zilele în care spui „NU” cărnii…și nu numai! Poți alege soiul de ciuperci preferat sau înlocui cerealele integrale folosind orice ai în cămară. Pentru că „versatilitate” este cuvântul de ordine în această rețetă. Servește perele cu o salată verde plină de personalitate – poate din kale, radicchio sau rucola – stropită cu lămâie și ulei de măsline. Practic, ai o masă completă în doar 45 de minute.

Rețetă propusă de USA Pears.
Notă: Rețetă potrivită pentru 4 porții de bază sau 8 porții de garnitură.

Mod de preparare Pere prăjite în tigaie cu ciuperci, farro și nuci

  1. Preîncălzește cuptorul la 175˚C cu grătarul pe centru.
  2. Într-o tigaie din fontă, încălzește 2 linguri de ulei la foc mediu. Adaugă ciupercile și șalota, apoi gătește până devin fragede și lichidul se evaporă, de la 5 până la 8 minute. Transferă amestecul de ciuperci într-un bol mediu și adaugă farro-ul gătit, nucile, oul, rozmarinul, sarea și piperul. Amestecă bine.
  3. Taie perele în jumătate, pe lungime și folosește o lingură pentru a scoate semințele împreună cu o parte din pulpa fructului, astfel încât să creezi un spațiu de 2cm pentru umplutură. Condimentează perele cu sare.
  4. Curăță tigaia și pune-o înapoi pe aragaz, la foc mediu. Odată ce este încinsă, adaugă restul de 2 linguri de ulei și distribuie-l în tigaie. Adaugă perele cu partea tăiată în jos și gătește-le până se rumenesc bine, aproximativ 5 minute. Scoate tigaia de pe foc și întoarce perele cu partea tăiată în sus. Adaugă umplutura peste pere, distribuindu-o uniform.
  5. Coace până când perele sunt fragede și umplutura este rumenită (chiar puțin crocantă) de la 20 până la 25 de minute, apoi este gata de servire.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!