Rețetă Baghetă cu homar Maine în stil Bánh Mi

Chiar dacă există multe variante ale acestei specialități din Noua Anglie, bagheta cu homar Maine în stil Bánh Mi oferă culoare și un plus de savoare sandwich-ului cu morcovi, ridichi, chili și pătrunjel proaspăt.

Mod de preparare Baghetă cu homar Maine în stil Bánh Mi

 1. Pentru a pregăti mixul de morcovi și ridichi murate feliază legumele și amestecă-le bine cu sare. După 30 de minute, scurge și clătește legumele.
 2. Într-un bol ce poate fi folosit în microunde amestecă oțetul, sarea și zahărul și lasă la microunde timp de 2 minute. Toarnă amestecul peste mixul de morcovi și ridichi și lasă la marinat timp de o oră.
 3. Este timpul să preparăm dressing-ul! Amestecă laptele de cocos, sosul de pește, maioneza și menta într-un castron.
 4. Așază homarul gătit în alt castron, adaugă jumătate din sos, amestecând continuu. Homarul nu trebuie încărcat cu dressing, dar poți adăuga oricât dorești, după plac.
 5. Rumenește puțin baghetele pe exterior și așază castraveții, pătrunjelul și ardeiul după gust, iar apoi adaugă amestecul de morcovi și ridichi murate.
 6. La final, adaugă homarul de Maine și dressing-ul rămas și servește!

Caută fructele de mare SUA la partenerii noștri online – Groenlanda, Alfredo Seafood și Ocean Fish – sau pe Freshful, Mega Image și în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Aromele de inspirație asiatică se amestecă savuros cu homarul de Maine într-o mâncare de tip street-food care cere un vin lejer, cu o aciditate bună și chiar bine aromat.

 • Robert Mondavi Woodbridge, White Zinfandel

  Un vin extrem de lejer din punct de vedere al conținutului alcoolic, însă cu arome proaspete de fructe roșii (căpșune, zmeură), de citrice (lime, lămâie) și de piersici, dar și ananas. Acestea completează excelent notele exotice din sandwich și pun în evidență frumos carnea de homar. De asemenea, un pairing vizual excelent.

 • Kendall-Jackson Vintner's Reserve Sauvignon Blanc

  Un sauvignon blanc în care aromele florale, citrice şi lemongrass se împletesc cu notele de pepene galben şi ananas. O fracțiune mică este maturată în butoaie de stejar, ceea ce îi dă o anumită crezomitate, iar butoaiele de stejar american adaugă o ușoară notă afumată, perfectă pentru a evidenția condimentele din mâncare, la același nivel de intensitate.

Distribuie pe