Rețetă Crostini de merișoare murate și brânză de capră

Aceste crostini cu brânză de capră și merișoare murate sunt o explozie de arome. Acest aperitiv apetisant a fost propus de Carlene Thomas și este foarte simplu de preparat. Ai nevoie doar de o baghetă, brânză de capră, cimbru și merișoare foarte bine murate. Poftă bună!

Mod de preparare Crostini de merișoare murate și brânză de capră

Pentru merișoarele murate

  1. Într-o cratiță mică adaugă oțet și apă și încălzește-o la foc mediu-mare.
  2. Amestecă sarea și zahărul până se dizolvă și începe să fiarbă.
  3. Atunci când începe să fiarbă, stinge focul și ia tigaia de pe foc.
  4. Adaugă condimente și merișoare proaspete într-un borcan de un litru.
  5. Toarnă compoziția de oțet peste merișoare.
  6. Pune capacul și agită bine.
  7. Lasă să se răcească și pune la frigider peste noapte. Ai grijă ca merișoarele să fie acoperite uniform cu lichid.

Pentru crostini

  1. Feliază bagheta în rondele groase, le poți prăji dacă dorești.
  2. Unge una dintre părți cu brânză de capră și pune deasupra o lingură de merișoare.
  3. Decorează cu cimbru proaspăt.

Caută merișoarele de origine SUA în hypermarketurile din România.

Asociere cu vinuri americane

Un aperitiv delicios, în care echilibrul dintre arome și texturi a fost atent studiat. Brânza de capră are nevoie de un vin alb cu aciditate bună cum ar fi un Chardonnay sau un Sauvignon Blanc, în timp ce merișoarele murate invită la un rose sau un roșu delicat, cum ar fi un Pinot Noir.

  • Mondavi Chardonnay California

    Un vin foarte prietenos cu bugetul, dar interesant. Aromele sale intense de fructe tropicale, cum ar fi ananasul și mangoul, se îmbină armonios cu nuanțele subtile de vanilie și unt. Gustul bogat și catifelat, cu o aciditate echilibrată, dezvăluie note de pere și citrice. Este o experiență rafinată și elegantă pentru iubitorii de Chardonnay și va pune în evidență gustul de brânză.

  • Kendall-Jackson Vintner's Reserve Pinot Noir

    Cu o nuanță profundă de rubin, acest Pinot Noir oferă arome delicate de cireșe și afine, completate de note subtile de vanilie și mirodenii. Gustul său rafinat dezvăluie fructuozitate, taninuri moi și o aciditate plăcută. Este un vin complex și bine echilibrat, perfect pentru a fi savurat alături de acest aperitiv, în echilibru cu gustul de merișoare.

Distribuie pe

Abonează-te la newsletter și primești ghidul gratuit pe e-mail!